To je to što me zanima!

Zbog skidanja kilometraže je dobio uvjetnu kaznu zatvora

Osim lažiranja punomoći, počinitelj je skinuo kilometre na autu koji je potom prodao. Sad ga je Općinski sud u Virovitici osudio na godinu dana zatvora, uvjetno na tri godine
Vidi originalni članak

Lažni kilometri i prevaranti koji se time bave kod mnogih kupaca navlače nesigurnost jer ne znaju što kupuju i kakvo je stvarno stanje vozila. Virovitički Općinski sud donio je 16. siječnja presudu zbog prevare kojom su zbog lažiranja kilometraže počinitelja kaznili sa godinom dana zatvora, uvjetno na tri godine. 

Navodi se da je počinitelj proširio punomoć koja je bila originalno samo za upravljanje autom u zemlji i inozemstvu tako da je dodao i mogućnost prodaje. A potom su, prenosi HAK Revija, na red došli kilometri. U oglasu je oglasio lažne kilometre, iako je stvarno stanje bilo puno više. 

Kupac je platio traženu cijenu, a kako je ubrzo došlo do kvara, počelo se otkrivati što je sve bilo problematično u priči.

Utvrđeno je u gore navedenom predmetu postojanje kaznenog djela prijevare iz čl. 236. st. 1. KZ/11 (za koje je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina) kao i postojanje kaznenog djela krivotvorenja isprave iz čl. 278. st. 3 KZ/11.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • SpSilencer 12.02.2020.

    Tako u nasim oglasima pojedini preprodavaci prodaju auta uvezena iz Njemacke vecinom sa 150 tisuca km i za cudo bozije jeftinije nego u njemackoj.Znaci oni su toliko dobri i posteni da auto u Njemackoj plate skuplje a nasem narodu dole prodaju jeftinije.E to ja zovem pravim humanitarcima!

  • 12.02.2020.

    nema se sto tu davati uvjetna kazna ili zatvor, opariti po djepu velikom novcanom kaznom pa im nece vise pasti na pamet vracati kilometre

  • balki balki 12.02.2020.

    Opa! Pa nismo valjda dočekali da se i kod nas red uvede?! Ako me sad nije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare