To je to što me zanima!

Zbog štrajka sindikata upitan sutrašnji ispit iz engleskog?

Nakon što su u ponedjeljak riješili matematiku, za maturante se pojavio novi stres. Štrajk bi mogao odgoditi ispit iz stranog jezika. Mrsić kaže da se to neće dogoditi
Vidi originalni članak

Mnogim maturantima je laknulo jer je u ponedjeljak prošao (većini) najteži ispit državne mature - matematika. No, pojavio se novi stres. Sutrašnji ispit iz engleskog jezika mogao bi biti otkazan zbog najavljenog štrajka sindikata.

Podsjetimo, početak štrajka najavljen je za srijedu, i to prvo u srednjim školama, a sindikati su već najavili blokadu državne mature. U četvrtak će se štrajku priključiti visoko školstvo i osnovno školstvo te Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i ostali članovi sindikata u ministarstvima i drugim državnim institucijama. U petak u štrajk stupaju i medicinske sestre, a još ostaje nepoznanica kada će se štrajku priključiti carinici.

Ministar Mirando Mrsić uvjerava kako blokade sustava neće biti. Kaže kako će Vlada osigurati normalno funkcioniranje sustava, ne očekuje blokadu granica te kaže kako će matura biti odrađena do kraja.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • fluid 04.06.2013.

    Nadam se da će kolege koji su zaduženi za državnu maturu taj dan ipak biti uz svoje učenike, jer ovo se ne treba lomiti preko njihovih leđa. Ja trenutno vodim borbu s osmašima koje muče e-upisi i zaključivanje ocjena, ne bih imala srca produžiti im stres i otežati iščekivanje jesu li negdje upisali ili ne. Prošle sam godine bila na maturi kao ispitivač i vjerujte i oni najveći odlikaši su bili izvan sebe od brige...dakle, nije istina da se djeca ne pripremaju i onda kukaju....stres je to i to veliki! Maturanti, sretno!

  • svoj na svom 04.06.2013.

    štrajk...to kod privatnika ne postoji ,možeš odmah po radnu knjižicu

  • eveline_54 04.06.2013.

    pa šta radite toj jadnoj dječici? već su pod stresom zadnjih dana do ispita a vi im samo odmažete!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare