To je to što me zanima!

Zbog suše: Namibija će prodati 1000 divljih životinja na aukciji

Vlasti će među ostalima prodati oko 600 bizona, 28 slonova i 60 žirafa te se nadaju da će ih kupiti farmeri koji imaju odgovarajuću infrastrukturu na svojim farmama kako bi se mogli brinuti o životinjama
Vidi originalni članak

Namibija prodaje oko 1000 životinja iz svojih nacionalnih parkova zbog suše, javlja Independent. Nadaju se da će ih uspjeti prodati farmerima bez obzira na to što ih oni uzgajaju za lov. 

Stanley Simataa, ministar informiranja Namibije istaknuo je da je ministarstvo okoliša preporučilo da se višak divljih životinja u parkovima proda jer u njima više nema dovoljno vode. Ovo je treća katastrofalna suša u zadnje tri godine u Namibiji, a predsjednik Hage Geingob proglasio je stanje elementarne nepogode u svibnju ove godine. 

- Ako ne smanjimo broj životinja u parkovima, umrijet će od gladi - rekao je Romeo Muyunda za APF. 

Vlasti će među ostalima prodati oko 600 bizona, 28 slonova i 60 žirafa te se nadaju da će ih kupiti farmeri koji imaju odgovarajuću infrastrukturu na svojim farmama kako bi se mogli brinuti o životinjama. S novcem kojeg dobiju od aukcije, a nadaju se iznosi od 1.1 milijun dolara, obnovit će i uložiti u nacionalne parkove. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • RENNY_1 18.06.2019.

    Tko uvijek naj... zbog ljudske nemari i pohlepe vec zivotinje. Daj bogatasima da se izivljavaju na safariju i eto ti lova. Tako ste istrebili i bijele nosoroge. Ostale samo dvije zenske i šta sad tko kriv.

  • musakax 18.06.2019.

    ....eto Nadan će sigurno šopingirati...

  • 03041 18.06.2019.

    A mi vodu želimo prodat pa da nam stranci dikriraju

Komentiraj...
Vidi sve komentare