To je to što me zanima!

Zbog vjere se nije liječio pa mu tumor prekrio lice

Jehovinu svjedoku Joseu Mestri (51) zbog odbijanja pomoći tumor je narastao preko cijelog lica. Njegova priča prikazat će se na D. Channelu
Vidi originalni članak

Jose iz Lisabona je u dobi od 14 godina dobio tumor na usni. Zbog vjerskih uvjerenja odbijao je bilo kakvu operaciju, a kamoli transfuziju krvi. Danas je njegov tumor dug 38 centimetara i težak 5,5 kilograma, a prekrio je cijelo lice, osim lijevog oka, na koje je napola slijep. Jose se hrani pomoću cjevčice i doktori su, unatoč razvoju tumora, uvjereni da mu još mogu pomoći.
- Tumor može biti uklonjen na operaciji bez davanja krvi, i to pomoću ultrazvučnih valova. Nakon što bi odstranili 80 posto tumora, Jose bi išao na operaciju nosa, usta i jezika. Nikad nisam vidio takve anomalije na licu - tvrdi stručnjak Ian Hutchinson. Joseovo stanje poznato je pod imenom hemingoma, a riječ je o anomalijama na kapilarama i venama. Njegova sestra Gilda, koja živi u Londonu, istaknula je da su ljudi u Lisabonu već navikli na Josea te da ga smatraju svojom zvijezdom. Nema ni posao ni djevojku te prima socijalnu pomoć od države jer je nakon majčine smrti ostao živjeti sam.
- Teško je objasniti zašto mu pomoć nije ranije pružena. Veliki utjecaj na njega je imala i majka, koja je bila veliki Jehovin sljedbenik - rekao je producent na Discovery Channelu koji je otkrio Josea i doveo ga u Britaniju. Jose je na sestrin nagovor pristao na operaciju, a sada je potrebno samo dogovoriti termin za 12-satnu operaciju. Producenti Discovery Channela prije nekoliko tjedana otkrili su i čovjeka-drvo, kojem zbog neliječenog HPV virusa rastu bradavice poput drveća na rukama i nogama.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_18727 04.12.2007.

    ja uopce neznam tko je taj Jeha! Koji tumor...ija...

Komentiraj...
Vidi sve komentare