To je to što me zanima!

Zekanović protiv uvođenja eura iako i sam ima kredit u eurima

Zekanović je rekao da će građani nakon uvođenja eura biti siromašniji te da će cijene porasti. Čačić je ustvrdio da je ukupni porast cijena u ''drugim zemljama potpuno beznačajan''
Vidi originalni članak

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović i bivši potpredsjednik Vlade Radimir Čačić raspravljali su u Dnevniku Nove TV oko uvođenja eura. 

Suverenisti za uvođenje eura traže referendum.

- Ugovor o pristupanju EU-u je imao 10.000 stranica, sumnjam da je gospodin Čačić pročitao svih 10.000 stranica i odgovorno tvrdim da građani koji su glasali za ulazak u EU nisu imali pitanje želite li uvesti euro - rekao je Zekanović. Čačić se nadovezao da je uvođenje eura u pristupnom ugovoru navedeno u članku broj 5.

- Mi smo tada o tome raspravljali, bilo je javno obznanjeno. I danas ljudi ne čuju puno stvari, čak i političari - rekao je Čačić i dodao da ''nema uvjeta za referendum''.

'HRVATSKA NIJE SPREMNA' Vizek o uvođenju eura: Neće nam Europska monetarna unija riješiti naše stvarne probleme

Na pitanje zašto se ne bi uveo euro, Zekanović je rekao da su trenutačno krediti povoljniji u kunama, iako i sam ima kredit u eurima.

- To je smiješan argument. Uzeo sam kredit u eurima jer je bio povoljniji - rekao je.

Radimir Čačić je istaknuo da će kamatna stopa nakon uvođenja eura pasti.

OBJASNIO PRELAZAK NA NOVU VALUTU Vujčić: Hrvatska će u eurozonu ući vjerojatno po tečaju 7,53

- Naš kreditni rejting će se za najmanje jednu, a možda i dvije, dići. Naše će gospodarstvo uštedjeti. Za nas je trošak kamata nešto što na nas bitno utječe. Da država dobila 2 milijarde zamjene kuna u euru u koronakrizi kao iznimku, to je jedini put u povijesti, i to nas je spasilo - rekao je.

Zekanović se nadovezao rekavši da će građani nakon uvođenja eura biti siromašniji te da će cijene porasti. Čačić je ustvrdio da je ukupni porast cijena u ''drugim zemljama potpuno beznačajan''.

Cijelu debatu pogledajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Ekscem 15.09.2021.

    Poskupit će sve cca 20 % osim nekih artikala

  • 14.09.2021.

    Ja neznam kako u hr nikako da dobijemo vrhunsku stručnu vladu koja će nam omogućiti život jači nego u Švicarskoj. Jer kad čitam komentare vidim da su u hr sve ekonomski, financijski, medicinski, mikrobioloških i da dalje ne nabrajam, vrhunski stručnjaci svjetskog glasa. Nemate pojma, samo lupetate napamet

  • baja88a 14.09.2021.

    Ma da propast ćemo kad uvedu eur...... Slovenija, Austrija, Italija...... Svi propadoše, jedino Mađarima Poljacima,.... cvjetaju ruže. Kakvi papci....

Komentiraj...
Vidi sve komentare