To je to što me zanima!

Žele da Amira (39) donese opet liječničke dokumente

LJUTITI ZBOG PRIČE: U rovinjskom Centru za socijalnu skrb, rekla je bolesna Amira, prigovaraju jer je priču o svom životu u šatoru dala u novine
Vidi originalni članak

Nakon objave šokantne priče o teško bolesnoj Amiri Hajdarević (39) iz Rovinja koja već nekoliko mjeseci živi u šatoru pod vedrim nebom, zahvaljujući dobrim ljudima polako se nazire rješavanje njenog problema. Već prvog dana nakon objave broja tekućeg računa stigle su i prve uplate dostatne da Amira krene u potragu za stanom. Ljudi velika srca i dalje traže kontakt i nude pomoć. Mnogi su se javili da bi joj pomogli pronaći smještaj, poput poduzetnika iz Preloga u Međimurju, koji nudi smještaj u kući, i vlasnika rovinjskog Doma za starije i nemoćne ljude. No u rovinjskom Centru za socijalnu skrb su bijesni na Amiru jer je slučaj završio u novinama. Tek u srijedu malo poslije 10 sati Amiri se telefonom javila socijalna radnica. Osim ljutnje zbog priče u medijima od bolesne žene je zatražila da joj donese novu liječničku dokumentaciju o svome zdravlju kako bi Centar mogao nastaviti postupak njenoga zbrinjavanja.
- Tražili smo te, ali nismo te uspjeli pronaći. Jedno vrijeme sam i ja bila bolesna pa nisam imala više vremena da te tražim - prepričava Amira svoj telefonski razgovor sa socijalnom radnicom, s kojom se, kako kaže, posljednji put vidjela još prije šest mjeseci. Amiru je nakon moždanog udara, još dok je bila u kolicima, napustio muškarac s kojim je živjela. Ostavši bez posla s 800 kuna socijalne pomoći, nije mogla plaćati duplo skuplji podstanarski stan. Stric kod kojeg je živjela početkom ljeta ju je nepokretnu doslovce izbacio na ulicu jer nije imala za stan. Od tada je Amira u šumi, bez ičije pomoći.

SVI IMAJU SAMO RIJEČI HVALE ZA AMIRU
Susjeda u kući u kojoj je Amira živjela ističe kako je riječ o ugodnoj ženi s kojom nije bilo nikakvih problema. Vlasnik restorana u kojem je Amira radila kaže kako mu je žao zbog svega što ju je snašlo. Ističe kako je uvijek bila vrijedna radnica.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • glupikus 01.09.2010.

    u šatoru ima telefon?!

  • plavi cvijet 01.09.2010.

    Hvala novinaru i njegovom uredniku što nastavljaju stambeno zbrinjavanje ove nesretne žene. Sad će valjda i papire o stupnju invalidnosti brže riješiti. Ova socijalna radnica neka se samo pjeni. Al` je negdje para išla iz ušiju.

  • stari mudrac 01.09.2010.

    budu ti pomogli ko i lučiću. pazi da te ne zapale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare