To je to što me zanima!

Žele svoje plaće: Radnici KIO keramike počeli štrajkati glađu

Troje radnika KIO keramike neće jesti dok svi otpušteni kolege, njih više od 200, ne dobiju otpremnine. Riječ je o čak 16 milijuna kuna. Ljubica za sve okrivljuje državu
Vidi originalni članak

Mama, ti nisi normalna. To su mi djeca rekla nakon što sam im objasnila da se tako moram izboriti za svoja prava i da se nisam bez veze razboljela noseći kutije teške 27 kilograma, rekla je Ljubica Barukčić koja je s kolegama iz KIO keramike Ivankom Vučinić i Zdravkom Jurlinom u subotu počela štrajkati glađu. Neće jesti dok više od 200 otpuštenih radnika ne dobiju otpremnine i plaće. Riječ je o 16 milijuna kuna. Ljubica za sve okrivljuje državu.

- Da je Vlada drugačija, poslodavci bi se ponašali drugačije, a radnicima bi bilo bolje - rekla je i dodala da se čudi što dužnosnici nisu posjetili prosvjednike pod šatorom u Orahovici.

Pedesetak radnika je povremeno blokiralo cestu u Čačincima. Prosvjeduju već četiri tjedna, a dosadašnji pregovori s predstavnicima ministarstava i Vijeća vjerovnika te političarima nisu im pomogli. Zato najavljuju nastavak prosvjeda.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • PittBull 20.11.2011.

    najjači su mi ovi koji kažu kako hdz nema veze s ovom firmom. pa u kojoj vi zemlji živite, u sjevernoj koreji? evo, ako niste čuli do sada. 1.to je stranka koja je napravila 200 bogatih obitelji 2.koja je provela privatizaciju. 3.koja je osiromašila ovaj narod 4. koja je dovela do ovoga da pravna država ne funkcionira i međuostalim, zbog svega toga je i ova firma tako završila. eto toliko da znate, da ne živite više pod zabludom.

  • Debela kvočka 20.11.2011.

    gle čuda kako svaki komentar koji spomene kotromanoviće i kompaniju završava debelo u minusu,a svaki koji spominje i blati HDZ u plusu,a svi vrlo dobro znamo pa čak i ptice na ghrani da hdz sa kio nema nikakve veze.kio je bila privatna firma u 100%vlasništvu.

  • kosarkasica7 20.11.2011.

    sta je HDZ sad,necete pomoc? toliko obecanja a nema nicega..bitno da se pise sto je Anamarija Asanovic kupila i koliko je kostalo,a ove jadne ljude nece nitko pogledat,sram vas bilo!!! ljudi su posteno zaradili,radili su dan i noc,a ne kao vi "gospoda" ministri pokrali sve! Slavonija propada,kolike su stete bile za poplavu?? niste ni to platili kolko ste trebali,ali bitno da se ima za jest gospodinu Sukeru da nebi gladan ostao!! Sramota SRAMOTA!! DAJTE OVIM LJUDIMA STO SU ZASLUZILI!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare