To je to što me zanima!

Zelenski: 'Johnson je pravi prijatelj Ukrajine', Zaharova: 'Pogodio ga je bumerang'

Boris Johnson u četvrtak je podnio ostavku na dužnost čelnika Konzervativne stranke, nakon vala ostavki na dužnost njegovih konzervativaca i gubitka njihove potpore
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij izjavio je u četvrtak da je uvjeren da se britanska politika prema Ukrajini neće u skorije vrijeme promijeniti unatoč ostavci Borisa Johnsona, ocijenivši da je britanski premijer "pravi prijatelj" njegove zemlje.

'PONOSAN SAM I HVALA VAM' Boris Johnson dao ostavku: 'Tužan sam što se odričem najboljeg posla na svijetu'

"Johnson je pravi prijatelj Ukrajine", kazao je Zelenskij u intervjuu za CNN. Ukrajina je puno dobila od takvog odnosa s njime, ustvrdio je misleći na vojnu potporu koju je njegova zemlja dobila od zapadnih zemalja i Johnsonovu ulogu u pokretanju vojne pomoći. Zelenskij je izrazio nadu da će izravno razgovarati s Johnsonom kako bi saznao više detalja u vezi s njegovom ostavkom.

TKO ĆE GA NASLIJEDITI? Uspon i pad Borisa Johnsona: Htio je postati 'kralj svijeta', uništili su ga skandali i laži

S druge strane glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova ocijenila je da je "britanskog premijera pogodio bumerang koji je sam bacio", ustvrdivši da je on kovač vlastitog pada. "Predali su ga njegovi suborci", kazala je Zaharova.

Prema njezinim riječima, Johnsonov pad je simptom propadanja Zapada, koji razdire politička, ideološka i ekonomska kriza, a pouka je, kako je rekla, "ne pokušavajte uništiti Rusiju jer bi mogli slomiti zube".

KRIZA VLASTI U BRITANIJI Boris Johnson u problemima: Ne želi dati ostavku, a ministri odlaze kako bi ga na to natjerali

Boris Johnson u četvrtak je podnio ostavku na dužnost čelnika Konzervativne stranke, nakon vala ostavki na dužnost njegovih konzervativaca i gubitka njihove potpore, čime se otvara put i za odlazak s mjesta premijera.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Zvonimir Osman 07.07.2022.

    Benny Hill dao ostavku?  

  • 07.07.2022.

    Gospodjo Zaharova a sto je vas pogodilo pa da imate posusije ?

  • area 62 07.07.2022.

    Tako je to kad izgubiš iskrene prijatelje 😁😉

Komentiraj...
Vidi sve komentare