To je to što me zanima!

Zelenski traži od Nizozemske da prekine trgovinu s Rusijom

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zatražio je u obraćanju nizozemskom parlamentu oružje, pomoć za obnovu i obustavu trgovine s Rusijom kao odgovor na invaziju njegove zemlje
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zatražio je u četvrtak u obraćanju nizozemskom parlamentu oružje, pomoć za obnovu i obustavu trgovine s Rusijom kao odgovor na invaziju njegove zemlje.

- Potrebne su jače sankcije kako Rusija ne bi imala priliku nastaviti ovaj rat dalje u Europi. Zaustavite svaku trgovinu s Rusijom - rekao je zastupnicima putem video veze.

EVAKUACIJA CIVILA Crveni križ: Spremni smo voditi evakuaciju iz Mariupolja

Zelenski, prvi čelnik strane zemlje koji se obratio plenarnoj sjednici Zastupničkog doma nizozemskog parlamenta, kazao je da Nizozemska mora "biti spremna zaustaviti uvoz energenata iz Rusije kako ne bi plaćali milijarde za rat".

Otprilike 20 posto nizozemskog prirodnog plina dolazi iz Rusije koja je posljednjih godina postala sve važniji trgovinski partner Nizozemske.

NOVI POKUŠAJ Moskva za četvrtak najavila prekid vatre kako bi se iz Mariupolja evakuirali civili

Nizozemska, kao i druge zemlje EU-a, traže alternativne izvore energenata, ali malo je alternativa, a globalni kapaciteti su ograničeni.

Nizozemska je opskrbila ukrajinske snage vojnom opremom, uključujući protutenkovske rakete i sustave protuzračne obrane Patriot, a također podupire povećanu prisutnost NATO-a duž istočnog krila vojnog saveza.

'SVE ĆEMO ISTJERATI' Putinov Čečen ima retoriku kao i četnici u Vukovaru: Mariupolj je oslobođen 95%. Nema milosti

Referirajući se na sudove za ratne zločine u Nizozemskoj, Zelenski je istaknuo da odgovorni za ratne zločine trebaju odgovarati.

- Oni koji su dali zapovijed (za bombardiranje i granatiranje Ukrajine) moraju biti pozvani na odgovornost. U Den Haagu, gradu tribunala, ljudi to znaju - rekao je.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bromkuhar 01.04.2022.

    opet ovaj druge uvlači u svoja govna, jebali te biden i NATO

  • kolikojesati 31.03.2022.

    Dosadio ovaj zelenski nemoguće, samo žica sve živo, zašto bi sve europske zemlje patile. Nadam se da ga Nizozemska neće poslušat 

  • Usora1 31.03.2022.

    Zelenski trazi… zelenski moli…zelenskom i odgovornima za prije i poslije majdana bi trebali ukrajinci suditi za veeizdaju. Bjanko ce pristati na uvjete rusa i jos vise osakatiti povrsinu ukrajine, pitanje je je li ovo bilo nuzno? Tisuce poginulih, milioni raseljenih, stotine mlrd. stete samo da udovolje nalogodavcima. Na ovo njegovo prenemaganje moze se reci samo jedno “kad si sra..o nisi zvao” a sad neka te iz sranja izvlace oni koji su te u njega uvukli. Zalim samo sirotinju koja ispasta zbog kurce..nja kilav..ih politikanata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare