Obavijesti

News

Komentari 317

Rusija: Humanitarni koridor iz Mariupolja otvaramo u petak. Ukrajina: Grad još pod opsadom

Rusija: Humanitarni koridor iz Mariupolja otvaramo u petak. Ukrajina: Grad još pod opsadom
11

Danas je 36. dan ruske invazije na Ukrajinu. Ukrajinski mediji su objavili kako su ruske snage najavile primirje za sutra od 10 sati kako bi se iz Mariupolja u Zaporižje mogli evakuirati civili i strani državljani

POGLEDAJTE VIDEO:

Ključni događaji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:55

STRATEŠKA KATASTROFA

Direktorica komunikacije pri Bijeloj kući Kate Bedingfield izjavila je kako Amerika posjeduje dokazne materijale da je rat protiv Ukrajine bio "strateška katastrofa" za Rusiju, javlja CNN.

23:17

ZELENSKI UKRAJINCIMA

Što god se dogodilo, moramo nastaviti razmišljati o budućnosti, o tome kakva će Ukrajina biti nakon rata i kako će naši životi izgledati. Jer ovo je bitka za našu budućnost, rekao je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

23.02

'Mariupolj je i dalje pod opsadom'

Ukrajinski izvori javljaju da je Mariupolj još uvijek pod opsadom, unatoč obećanjima o prekidu vatre.

Rusija je obećala da će zaustaviti napade i omogućiti građanima da se evakuiraju iz opkoljeneg grada, ali potpredsjednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk rekla je da "nije bilo primirja".

"Neprijatelj nastavlja uništavati zračnim napadima ostatke infrastrukture preostale u Mariupolju, pokušavajući uništiti sve živo", rekla je Vereščuk, prenosi Financial Times.

Vereščuk je dodala da ruske snage nisu u potpunosti otvorile put za evakuaciju iz grada, gdje je poginulo više od 5.000 ljudi.

23.01

'Zasad nema planova o razgovoru Bidena i Putina'

Zasad nema planova da američki predsjednik Joe Biden razgovara s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, rekla je direktorica komunikacija Bijele kuće Kate Bedingfield, dodajući da bi svaki razgovor zahtijevao 'ozbiljnu deeskalaciju' od strane Rusije u Ukrajini.

23.00

Kličko: Polovica žena i djece otišla je iz Kijeva, ostali su samo muškarci

Gradonačelnik Kijeva i bivši svjetski boksački prvak Vitalij Kličko dao je intervju za Sky News. 

Na pitanje novinarke kako sad izgleda život u Kijevu, Kličko je rekao da se broj ljudi u gradu drastično smanjio od početka invazije krajem veljače.

"Prije rata, prije samo dva mjeseca, u gradu je živjelo oko 2.5 milijuna ljudi. Kijev je bio jedan od najvećih gradova istočne Europe. Sad je grad napustila oko polovica žena i djece. Većinu populacije sad čine muškarci koji su spremni na obranu grada", rekao je Kličko.

Komentari 317