To je to što me zanima!

'Želimo bolju Hitnu, Turk nam je obećao još jednog liječnika'

Gradonačelnik je obećao da će se u roku sedam dana sastati sa županom i iznijeti mu sve naše, ali i svoje prijedloge. Nadamo se da će nakon ovoga doći do promjena, kažu građani Zaprešića
Vidi originalni članak

Nakon tragične smrti Mattea Ružića (22) izaslanstvo građana Zaprešića danas je na sastanku s gradonačelnikom Željkom Turkom iznijelo svoje zahtjeve o organizaciji Hitne pomoći u Zaprešiću.

- Predali smo gradonačelniku naše zahtjeve na 25 stranica, oni su konstruktivni i imaju smisla. Gradonačelnik je obećao da će se u roku od sedam dana sastati sa županom i iznijeti mu sve naše, ali i svoje prijedloge. Spreman je sufinancirati dodatnog liječnika samo za naše područje. Nadamo se da će nakon ovoga doći do promjena - kazao je Marin Rogić za N1.

Također su tražili i tim koji će biti na raspolaganju tom liječniku, da se popiše broj svih korisnika, da se u obzir uzmu i štićenici domova.

- Tražili smo da grad uvede nadstandard, što je izvedivo - kaže Rogić.

POKOPALI MLADIĆA Tuga i bol: Mattea Ružića (22) su ispratili s bijelim ružama...

Na sastanku je bio i Damir Pungartnik koji je pokušao spasiti Mattea.

- Moje pitanje je je li dečko mogao preživjeti, je li mu se moglo pomoći. Smisao ovoga je da grad dobije ono što treba. Ono što je ključno je da se pokazalo da ima novca i da je grad spreman financirati puni iznos. Našlo se novca, to je ključno. Ne može više nitko reći da nema. Pokazala se volja. Nažalost, došlo je do katastrofalne situacije da bi se ovo pokrenulo. Na teži način ovo vidimo - rekao je Pungartnik.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • max2017 20.08.2018.

    Prema popodnevnoj izjavi nadležnih s nalazima ni kirurg nje mogao spasiti dečka ,ali da je organizacija i zakonske "procedure " za posrat -očito je bilo i prije....... E a sada povjerenstva,sastančenje, pa statistike pa na koncu izgleda -00 !....Hrvatska je imala od 95. do danas gomilu ministara i svaki je pogoršao sustav........ovaj je naravno vrh.......Moliti Boga da nikom ne zatreba jer je na..bo

  • jo2hn8ny 20.08.2018.

    Ni bolja hitna nam ne pomogne kada su u bolnicama redovi za pretrage. Danas bio, te rekli da do daljnjega nema termina za pretrage (UZ bubrega i CD bubrega).

  • Loš_sin 20.08.2018.

    Izdajice struke medicine utekle za Irsku i Njemačku, a domaći narod na ulici umire !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare