To je to što me zanima!

Želite raditi u Sloveniji? E pa, morat ćete čekati dvije godine

Vlada po hitnom postupku šalje u parlament zakon prema kojemu će za Hrvate tržište rada u Sloveniji biti zatvoreno za vrijeme prijelaznog roka od dvije godine
Vidi originalni članak

Slovenski vladin ured za odnose s javnošću objavio je u srijedu kako će raspravljati o zakonskom prijedlogu prema kojemu bi tržište rada u Sloveniji bilo zatvoreno za hrvatske radnike nakon ulaska u Europsku uniju 1. srpnja. 

Prijelazno razdoblje trajat će dvije godine, do 31. lipnja 2015. godine.

Iako je Vlada taj Zakon u parlament trebala uputiti po hitnom postupku, to su ipak odgodili za iduću sjednicu.

Prema prijedlogu za hrvatske bi se državljane primjenjivali propisi koji vrijede za tražitelje posla iz država koje nisu članice EU.

Idi na 24sata

Komentari 151

  • šiš 03.06.2013.

    Znali su oni to samo se pravili ludi. Nama pričali bajke o EU.

  • 23luna 03.06.2013.

    a,ono u Sloveniji ima viška posla i manjka radne snage,pa će hrvati pojuriti raditi tamo za sitnu lovu (to mogu i u Hrvatskoj ) i oni sami rade po Austriji ili dalje,normalno je da će zaštiti ono malo radnih mjesta što ih imaju,ali lopatu,metlu i štihaču neće nikom zabraniti pa tko voli nek izvoli

  • user_258803 03.06.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare