To je to što me zanima!

Željni adrenalina: Mladi par skočio s užetom i poginuo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
ROPEJUMPING: Konstantin i Svetlana nedavno su se upoznali. Bili su zaljubljeni i na skok su se odlučili zajedno. Uže se zbog težine rastegnulo
Vidi originalni članak

Mladi ruski par odlučio se na ekstremni izazov 'ropejumping' s mosta visokog 25 metara iznad rijeke Iset u Kamensk-Uralsu. Konstantin C. (22) i Svetlana L. (20) iz Ekaterinburga kobnog dana plovili su katamaranom i vidjeli kako ljudi skaču s mosta. Most Kamensky popularan je za skakanje užetom, nalik bungee jumpingu. Prvo je skočio njihov prijatelj. Sve je prošlo po planu. Zaljubljeni par odlučio je skočiti zajedno. Uže se vjerojatno previše rastegnulo od težine. Udarili su u zemlju i poginuli na mjestu.
- Mladići koji su organizirali skok krivo su iskalkulirali udaljenost, duljinu užeta i njihovi težinu - rekao je policijski glasnogovornik. Policija će ih ispitati jer nisu zadovoljili sigurnosne uvjete. Oni prebacuju krivicu jedan na drugoga. Konstantin je radio kao zaštitar. Oduvijek je volio visine. Počeo je planinariti početkom ove godine. Bio je miran i svi za njega imaju samo riječi hvale. Svetlanu je nedavno upoznao. Nju će pokopati u bijeloj haljini.

ROPEJUMPING EKSTREMNIJI I OD BUNGEE JUMPINGA
Ropejumping je ekstremni sport u kojem skakač pada slobodnim padom. Vezan je slično kao kod bungee jumpinga, ali je uže privezano za drugi visoki objekt tako da skakač u padu leti zrakom kao Tarzan. U letu može izvoditi akrobacije. Sport je izmislio Amerikanac Dan Osman 1989. godine.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • komandant mark_900 15.06.2010.

    Šta sve ljubav radi!!nema za ljubav prepreka.

  • Anaconnda 15.06.2010.

    izazivanje smrti? pa bome su ju izazvali.... ja i dalje ne kuzim koja je fora izmedju rope-a i bungeeja... ali nije mi pretjerano ni bitno smatram maloumnim raditi bilo sto takve vrste... adrenalin? je*es takav adrenalin u kojemu je stavka za \"uzbudjenje\" moguca smrt.. bljak...

  • ćuk-ćuk 15.06.2010.

    da nisu imali konop možda bi i preživjeli ili u krajnjem slučaju ne bi se grobari morali zezati s kopanjem groba koji Romeo i Julia! A sad ozbiljno pokoj im duši ali prekršili su osnovno životno pravilo nesreća dođe i sama ne treba je tražiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare