To je to što me zanima!

Žena (26) u SAD-u poginula tijekom penjanja bez opreme. Pala je sa 150 metara visine

Tijelo 26-godišnjakinje je helikopterom prevezeno na pristupačnije područje, a zatim prebačeno u ured medicinskog vještaka koji će utvrditi uzrok smrti, priopćili su iz parka
Vidi originalni članak

Žena (26) iz Bouldera u Coloradu preminulo je nakon pada s oko 150 metara visine dok se u nedjelju penjala na stijenu u američkom Nacionalnom parku Rocky Mountain. Penjačica se na uspon odlučila u "free solo" maniri gdje se ne koristi uže, a niti bilo koje osiguranje (klinovi, friendovi, zaglavci i ostala oprema/međuosiguranje za napredak u stijeni).

Njezin suputnik (27) nazvao je čuvare parka i prijavio pad sa stijene Blitzen na planini Ypsilon, prenosi CNN.

- Članovi tima za potragu i spašavanje stigli su u nedjelju navečer do neozlijeđenog partnera te ga helikopterom prevezli u drugi dio parka. Tijelo 26-godišnjakinje je helikopterom prevezeno na pristupačnije područje, a zatim prebačeno u ured medicinskog vještaka koji će utvrditi uzrok smrti - stoji u priopćenju. 

Stil free solo penjanja popularizirao je američki penjač Alex Honnold, o kojem je snimljen dokumentarac "Free solo" koji je široj javnosti približio penjanje kao takvo te "free solo" kao stil penjanja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Puno volim Hrvatsku 12.07.2023.

    Čuj ovo utvrdit će uzrok smrti, da nije možda to što je probala letjeti?

  • ČA!! 12.07.2023.

    Hrabra žena ….

  • kliperson1 12.07.2023.

    Svaki dan živiš na rubu smrti, doslovno nemaš prostora za pogrešku, preriskantan sport. Velika šteta, jedan mladi život je ugašen! RIP

Komentiraj...
Vidi sve komentare