To je to što me zanima!

Žena koja je postala muškarac moći će na umjetnu oplodnju

Žene koje mijenjaju spol i u Hrvatskoj sada mogu promijeniti svoje dokumente i postati muško bez operacije, ukoliko žive u drugom rodu i uzimaju hormone
Vidi originalni članak

Iz prijedloga Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji izbačen je stavak koji je ljudima koji su promijenili spol zabranjivao odlazak na MPO, i to na prijedlog saborskog Odbora za ravnopravnost spolova. Tu zabranu je neprimjerenom smatrala i dr. Dubravka Šimonović, članica radne skupine za izradu Zakona. Ona smatra kako se time zadire u ljudska prava. 

Jutarnji list javlja kako žene koje mijenjaju spol i u Hrvatskoj sada mogu promijeniti dokumente i postati muško bez operacije, ako žive u drugom rodu i uzimaju hormone. U slučaju da požele biti roditelj, mogle bi prestati uzimati hormone, fizički ponovno "postati žene" te začeti dijete i roditi.

Vlada će u četvrtak poslati Saboru na drugo čitanje prijedlog Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji, prema kojem će dijete začeto medicinski pomognutom oplodnjom moći nakon 18. godine saznati tko su mu biološki roditelji. Pravi roditelji su mu do 18. godine onda dužni reći istinu o podrijetlu. 

Idi na 24sata

Komentari 148

  • Timo_1 08.07.2012.

    ona zena koja promjeni spol znaci valjda da vec u startu nema poriv biti majka, mislim da ovdje jedino psihijatri bi trebali imat najvise posla. uskoro cemo onda i mi muski moc rađat heheehe

  • Lyt 05.07.2012.

    Dno dna!!!! Ovo je stvarno katastrofa,ko donese ovu stranku na vlast???Vode nas u propast!!!!!

  • Ludomore 05.07.2012.

    Samo se šokiram iz dana u dan glupostima ove vlade.zašto ja ne mogu negdje doći toj vladi i iznijet mišljenje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare