To je to što me zanima!

Kolinda u kombajnu: Ona želi jesti kruh od hrvatske pšenice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednica je posjetila obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Vrakić u Magić Maloj. Istaknula je kako je došla u Slavoniju podržati ruralni razvoj i slaviti žetvu
Vidi originalni članak

Prvi  put u životu vidjela sam žetvu ovako modernog kombajna . Dosad sam vidjela samo stare, ekstenzivne načine. Ovo je bilo izvrsno, izjavila je u utorak predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon što se na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Vrakić u Magić Maloj kod Nove Kapele provozala s vlasnikom Antunom Vrakićem u kombajnu vrijednom više od dva milijuna kuna.

Predsjednica je istaknula kako je došla u Slavoniju podržati selo i ruralni razvoj jer nam, kako je rekla, selo nažalost izumire.

- Došla sam proslaviti žetvu s ljudima iz Slavonije i informirati se o stočarstvu i mljekarstvu i drugim djelatnostima ruralnog razvoja. Nadam se da će ovo žito ostati u Hrvatskoj i da ćemo jesti kruh od hrvatske pšenice - rekla je Grabar Kitarović .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Inače, vlasnik imanja Antun Vrakić s četvoricom sinova obrađuje više od 400 hektara zemlje od čega samo na pšenicu otpada 80 hektara. Vrakić vjeruje kako će mu prinos biti između šest i sedam tona po hektaru zemlje.

- Ovaj kombajn dnevno obradi između 40 i 50 hektara. Kupili smo ga za gotovinu kad je cijena kukuruza bila 1,60 kuna i platili smo ga više od dva milijuna kuna. Danas je cijena kukuruza 90 lipa i time ne možemo kupiti niti gumu za njega - požalio se poljoprivrednik. Dodao je kako smatra da bi realna cijena kukuruza trebala biti 1,30 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video


Idi na 24sata

Komentari 579

  • NoelleSaint 09.07.2015.

    ova vasa vam glumi putina. sve zna sve moze i vama dobro. bravo!

  • Drazen Sulimanec 09.07.2015.

    Može se jesti ako pregazimo uvozni lobi

  • fenix77 09.07.2015.

    Sada, bar po dsinočnjem dnevniku ispada da pšenica nije za kruh, već da je po novom kodeksu za stočnu ishranu????

Komentiraj...
Vidi sve komentare