To je to što me zanima!

Žene se - ne pita: ISIL uzvraća udarac, i to razmnožavanjem?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon što je Putin odlučio 'udarati' po njemu iz svih oružja, a s obzirom da ne mogu regrutirati dovoljno muškaraca, ISIL je došao na novu ideju - 'baby boom'
Vidi originalni članak

Islamska država pojačala je propagandne aktivnosti preko kojih svoje pripadnike motivira na razmnožavanje, a žene se, očekivano - ne pita. Mlade djevojke od kojih su mnoge seksualne robinje prisiljene su na spolne odnose i trudnoću, piše britanski Express .

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U područjima u Iraku i Siriji koja su pod kontrolom Islamske države mlade se majke savjetuje kako svoje dijete pretvoriti u džihadista kroz indoktrinaciju. S pripremom mladih ratnika se, savjetuju, mora krenuti što ranije.

- ISIL vjeruje da je za njih najbolje da imaju što veći broj pripadnika, a oni rođeni unutar nasilne ideologije su najčešće oni koji su joj najposvećeniji, izjavio je za Fox News Clinton Watts iz američkog Instituta za vanjsku politiku.

Njihove propagandne aktivnosti drastično su se povećale nakon što je po snagama Islamske države 'iz sveg oružja' počeo 'udarati' ruski predsjednik Vladimir Putin . Egzistencija ISIL-a sada je ugrožena pa njeni vođe očajnički trebaju nove, svježe snage. Očito su procijenili da je najlakši put do toga - baby boom.

Idi na 24sata

Komentari 139

  • Nobody 2233 10.10.2015.

    ravnaj to sa zemljom to nije zavrjedilo da drugima uzima zrak za disanje rokaj milo te stakore

  • justicepeace 09.10.2015.

    I tada oni tvrde da je Allah jedini i pravi Bog. Bog nikad nebi rekao ili pisao u Bibliji da se radi njega treba ubijati i silovati. "Doci ce mnogi proroci, spoznat cete ih po dobru i zlu". Kuran je definitivno Luciferova knjiga sa mnogim preinakama, na pocetku kaze Allah "ne ubij" a zatim na kraju "ubij" itd. Gluposti. Dogodit ce se veliko zlo a upozorenje je vec dato u Meki prilikom hodocasca.

  • 779danai4ure 09.10.2015.

    čuj, da žene se ne pita !? haha, a inaće se ih pita i ravnopravni su kako u društvu tako i kući i obično muškarci o ničem sami ne odlučuju nego zajedno s njima ili one same na svoju ruku :-)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare