To je to što me zanima!

Zenica: Ekipa za izvlačenje naišla na problematičan teren

Jučerašnju akciju završili su u kasnim večernjim satima. Izvukli su četiri tijela. Nakon prepoznavanja od strane obitelji, tijela su prevezli na patologiju
Vidi originalni članak

Spasilačke ekipe izvukle su u subotu četiri tijela poginulih tijela. Danas se očekuje da će izvući i petoga. Nakon izvlačenja tijela i prepoznavanja, tijela su prevezena na Patologiju Kantonalne bolnice Zenica.

Al Jazeera javlja da je ekipa za izvlačenje naišla na vrlo teške prepreke. Radi se o mješavini metana i tvrde stijene, a direktor rudnika upravo čeka procjenu koliko bi probijanje do pete žrtve moglo potrajati. 

Od 29 preživjelih rudara, njih 26 tražilo je liječničku pomoć. Nakon detaljnih pretraga, 20 je pušteno na kućnu njegu. Ostali su zadržani u bolnici do kraja subote. 

Podsjetimo, nakon potresa jačine 3,5 stupnjeva po Richteru na području Zenice u petak, u rudniku Raspotočje došlo je do gorskog udara, odnosno urušavanja. Četvoricu rudara ugušio je plin, a petog je zatrpala zemlja pa se njegovo tijelo nije moglo odmah ni locirati. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • DanijelStojak 07.09.2014.

    lažu da je bio zemljotres,nisu imali muda reči u javnost da je bio gorski udar i da ima poginulih,,živim 15 km odatle tako da znam iz prve ruke-sučut obiteljima

  • almedina 07.09.2014.

    Sucut obiteljima poginulih,.. Evo ja sam sa 17godina indefiticirala brata u mrtvacnici,vjerujte ni najgorem neprijatelju nikad nebi pizeljela...

  • anane 07.09.2014.

    jadna obitelj,nemogu nit zamislit osjecaj koji te prozima dok ides na patologiju da bi potvrdio smrt svog clana obitelji..

Komentiraj...
Vidi sve komentare