To je to što me zanima!

Žestoko po HDZ-u: 'Što HDZ nije tražio moratorij o ćirilici?'

Sad kad se dirnulo u njih, u njihove unutarstranačke i međustranačke odnose sad bi moratorij – napisao je ministar Arsen Bauk u utorak na svom Facebook profilu
Vidi originalni članak

SDP-ov ministar uprave Arsen Bauk žestoko je opalio po HDZ-u nakon što je njihov Vladimir Šeks podržao ideju da se uvede moratorij na referendume, odnosno njihova privremena zabrana. Bauk je podsjetio da HDZ nije prezentirao takvu ideju kada su se skupljali potpisi protiv ćirilice u Vukovaru i najavljivao referendum.

-Kad se referendumskim inicijativama diralo u manjine, HDZ nije tražio moratorij. Sad kad se dirnulo u njih, u njihove unutarstranačke i međustranačke odnose sad bi moratorij – napisao je Bauk na svom Facebook profilu.

Inicijativa U ime obitelji u nedjelju počinje prikupljanje potpisa za referendum kojim traže preferencijalno glasovanje za zastupnike u Sabor, zabranu predizbornog koaliranja i snižavanje praga za ulazak u Sabor. Protiv toga su i SDP i HDZ, a na Odboru na Ustav, ustavnopravni stručnjak Branko Smerdel je predložio moratorij dok se zakonski ne urede referendumska pravila.

Bauk je odmah poručio da je ideja neprihvatljiva jer za donošenje referendumskih pravila treba ista većina kao i za donošenje odluke o moratoriju.

- Ako se može naći dvotrećinska većina za moratorij na održavanje referenduma, onda se može naći i za ustavne promjene, barem u dijelu koji se tiče referendumske procedure – rekao je Bauk.


Idi na 24sata

Komentari 82

  • LuckyRollercoaster 29.09.2014.

    kradeze

  • 17.09.2014.

    A zašto bi hdz tražio moratorij na ćirilicu kad je nije ni bilo?!

  • milka cream 17.09.2014.

    Ovaj ministar ništa drugo ne zna (ka niti jedan minstar ove nesposobne vlade) osim konstantno pljuvati po HDZ-u! Prestrašno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare