To je to što me zanima!

Zgrada s koje je pala fasada i ozlijedila dječaka u vlasništvu ministarstva Darka Horvata

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine nije uspjelo osigurati papire za sanaciju zgrade na uglu Gundulićeve i Ilice jer im je propao natječaj. Sa zgrade je pao komad fasade na dječaka (16)
Vidi originalni članak

U subotu je sa zgrade u strogom središtu Zagreba pao komad fasade na 16-godišnjaka i ozlijedio ga. Završio je u bolnici s dubokom ranom na glavi, izvijestio je sinoć Dnevnik.hr

Kako otkriva Telegram, radi se o zgradi na uglu Gundulićeve i Ilice koja je u većinskom vlasništvu ministarstva zaduženog za obnovu. U zgradi se nalazi i Gradski ured za obrazovanje. Telegram je ranije izvijestio i kako upravo za tu zgradu, ministarstvo Darka Horvata nije uspjelo osigurati papire za sanaciju jer im je propao natječaj. 

ZAVRŠIO U BOLNICI Komad fasade sa zgrade u Gundulićevoj pao dječaku na glavu: 'Lice mu je bilo krvavo'

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je u srijedu poručio da, ukoliko postoji odgovornost Grada, onda će je priznati i "vidjeti da se to nikada više ne desi". 

Ministar Horvat nije komentirao slučaj. Njegovo je ministarstvo, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, zaduženo za koordinaciju aktivnosti oko Fonda solidarnosti EU, iz kojeg je Hrvatskoj odobreno oko pet milijardi kuna. Istovremeno, Ministarstvo može biti i korisnik tih sredstava te su se javljali na poziv Ministarstva kulture kako bi EU novcem krenuli u obnovi pojedinih zgrada koje su pod njihovim upravljanjem. No, u ovom se slučaju, javlja Telegram, ispriječila javna nabava. 

U natječaju je navedeno kako će se projektna dokumentacija financirati iz sredstava Fonda solidarnosti, a procijenjena vrijednost bila je milijun i pol kuna bez PDV-a. Prvi natječaj iz lipnja je propalo - stigla je jedna ponuda, no nije bila u skladu s dokumentacijom o nabavi pa su je odbili. Natječaj su morali poništiti. 

Novi natječaj raspisali su početkom rujna. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Rhcpdj 30.09.2021.

    Ocjena vladi i ministarstvima 1

  • Aurora2 30.09.2021.

    mislim da predsjednik države treba odmah dati ostavku ,zgrada je državna ,a i predsjednik je državnik koji predstavlja istu

  • 30.09.2021.

    pa da je komad žbuke i ubio dječaka,nebi Horvat,Plenković i ostala neradnička klika nikakvu odgovornost osječali,,nisu to mali,nego pravi neljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare