Obavijesti

News

Komentari 39

Komad fasade sa zgrade u Gundulićevoj pao dječaku na glavu: 'Lice mu je bilo krvavo'

Komad fasade sa zgrade u Gundulićevoj pao dječaku na glavu: 'Lice mu je bilo krvavo'

Ako postoji odgovornost grada, naravno da ćemo priznati i vidjeti kako da se to više nikad ne dogodi. Radile su se i prije intervencije. U ovom slučaju treba konkretno utvrditi okolnosti, kazao je gradonačelnik Zagreba

VIDEO

Komad fasade u strogom centru Zagreba, na križanju Gundulićeve i Ilice, pao je u subotu na glavu 16-godišnjaka koji je završio u bolnici, javlja Dnevnik.hr.

Završio je s dubokom ranom na glavi iz koje je tekla krv, a doživio je i ogroman šok. Lice mu je bilo krvavo. Sve se dogodilo usred bijela dana.

- Šetala sam sa svojim kumčetom Gundulićevom i u prolazu nam je pao komad fasade na glavu. Ja sam dobro prošla, bio je samo udarac bez nekih gorih posljedica, no on je završio na Rebru na šivanju glave, bila je CT obrada, ali uglavnom vrlo neugodna situacija. Imali smo sreće u nesreći - rekla je Valentina Vrbanc za Dnevnik Nove TV.

- Prvo sam pomislila, kako su nastavili padati komadi fasade i prašine kako je opet potres pa sam ga povukla sa strane. No kako je to prestalo kad je prestalo sjeli smo na terasu kafića i pričekali dolazak hitne pomoć. Njegovo lice bilo je puno krvi, kapalo je po podu, odjeći, zbilja neugodno - dodala je Vrbanc.

Ćorić o poplavi u Selskoj: Za taj cjevovod nema dokumentacije za sufinanciranje iz Plana
Ćorić o poplavi u Selskoj: Za taj cjevovod nema dokumentacije  za sufinanciranje iz Plana

U pomoć su im pritekli prolaznici, među njima i liječnik, a naišao je i policajac.

- Ja sam bila opisala događaj, a kako je u međuvremenu naišla hitna pomoć mi smo u međuvremenu otišli i rastali se - kaže Vrbanc.

Na mjestu događaja i u srijedu su krhotine s pročelja, ali i tragovi krvi. Dio nogostupa kratko je bio ograđen trakom komunalnog redarstva.

- Više je mjesta odakle je to moglo pasti, da li je to s prvog balkona gdje su isto oštećenja ili s viših dijelova zgrade... - pita se Vrbanc.

U zgradi s koje se odlomio dio pročelja nalazi se gradski Ured za obrazovanje. Na mjestu događaja nalaze se i nadzorne kamere. A tko je odgovoran za ovo, zakon je vrlo jasan.

Milanović: Obnova u Zagrebu sad već naprosto ulazi u crveno
Milanović: Obnova u Zagrebu sad već naprosto ulazi u crveno

- U njemu je definirano da svaka šteta iz nečije imovine prema nekome drugome treba nadoknaditi vlasnik te imovine, navodi Dražen Pomper, voditelj Grupacije upravitelja Grada Zagreba.

U ovom slučaju vlasnik je država, a Grad korisnik. Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je rekao da nije dovoljno upoznat sa slučajem.

- Ako postoji odgovornost grada, naravno da ćemo priznati i vidjeti kako da se to više nikad ne dogodi. Radile su se i prije intervencije. Nakon drugog potresa u Petrinji bila je inicijativa građana da se osigura siguran prolazak. U dobrom dijelu je to i napravljeno, vatrogasci su skidali opasne elemente. U ovom slučaju treba konkretno utvrditi okolnosti - kazao je Tomašević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.