To je to što me zanima!

Zgradu u obliku svastike otkrili posjetitelji Googlea

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Američka vojska uložit će 600.000 dolara za preuređenje kompleksa zgrada u Coronadu u Kaliforniji koja iz zraka ima oblik svastike
Vidi originalni članak

Zgradu konstruiranu u oblik slova L nacrtao je arhitekt John Mock, a izgrađena je 60-ih godina prošlog stoljeća. Oblik svastike vidljiv je samo iz zraka, a prvi put uočili su je posjetitelji Google Eartha koji su ostavljali komentare i otvarali forume po tom pitanju. Američka javnost prvi put je za to čula u talk showu radija u Missouriju, piše LA Times.
- Ne želimo da nas se uopće povezuje s takvim simbolom mržnje kao što je svastika - kaže glasnogovornik vojske Scott Sutherland.
Kako svastika nije bila vidljiva sa zemlje, tako se zgrada nije nikad rekonstruirala, a vojska je te komplekse često koristila.
S obzirom da je svastika simbol nacističkog režima vojska je odlučila izdvojiti novac i "preurediti" izgled vojnoga kompleksa.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • lippi 01.10.2007.

    Glupi ameri! Drže prodike cijelom svijetu, a 40 godina nisu uspjeli skužit da su napravili zgradu u obliku svastike. Kao, nikad nitko nije letio iznad nje, kao, ne postoje nacrti. A što reći kad njihov predsjednik Bush ne zna ni di je meksiko. Da je takvu zgradu napravio netko drugi, Ameri bi već pripremali iskrcavanje i vojnu intervenciju.

  • zlaća 29.09.2007.

    Hans- zlaća nije ona,pogledaj profil.

  • Toma 29.09.2007.

    Je, a svi neboderi podsjećaju na penis. Užas, a mala djeca žive u njima. I stupići koji brane parking. A oni užasno prosti uski ulazi u špilje. Sve ih treba srušiti... Jedino apartmani na Jadranu imaju čedan i prihvatljiv izgled

Komentiraj...
Vidi sve komentare