To je to što me zanima!

'Žicao pare’ od dječaka (14), pa mu slomio ruku

Skupina 15- godišnjih huligana prišla je ispred škole učenicima dok su igrali košarku. Tražili su novac, a potom su nasrnuli na 14-godišnjaka
Vidi originalni članak

Učenici osmih razreda O.Š. Josipa Račića u zagrebačkim Srednjacima u utorak su oko 18.45 sati poslije škole igrali košarku na školskom igralištu. Njihovu igru prekinula je skupina “kvartovskih huligana”.
- Daj pare - vikao je jedan 15-godišnjak, inače bivši učenik iste škole, prilazeći 14-godišnjaku. Učenik mu je rekao da nema novca, na što je 15-godišnjak počeo vikati i prijetiti. Ubrzo je i fizički napao 14-godišnjaka te mu izvrnuo ruku.
Ostali učenici sve su nijemo promatrali ne usudeći se usprotiviti skupini nasilnika. Dječakovo zapomaganje čuo je i njegov otac. Odmah je istrčao pomoći sinu, a potom pozvao Hitnu i policiju. U Klaićevoj bolnici, gdje su prevezli dječaka, utvrdili su da mu je 15-godišnjak slomio ruku te ga zadržali na liječenju. Kako su izvijestili iz Pu zagrebačke, 15-godišnjaka će teretiti za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.
Ravnatelj škole Tomislav Horvat smatra kako takvom nasilničkom ponašanju maloljetnika pridonosi to što već godinu dana nemaju kontakt policajca u četvrti.
- Mislim da je to bio vrlo dobar projekt. Bilo je dovoljno da samo prošeće ispred škole pa da svojom pojavom rastjera delikvente - smatra Horvat.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kokyca 10.10.2007.

    e pa tog huligana treba netko pustiti kroz šake da vidi kako je to kad te tuče netko veći i jači......

Komentiraj...
Vidi sve komentare