To je to što me zanima!

Žičaru će koristiti samo skijaši? 'Izmijenit ćemo jedan pravilnik i otvoriti je za Snježnu kraljicu'

Najveći problem sljemenske žičare je buka, a kako saznajemo, uopće se ne zna otkud buka dolazi i hoće li sanacija riješiti problem
Vidi originalni članak

S obzirom na to da je u cijeloj problematici buka najveći problem, nalazila su se tehnička i zakonska rješenja kako bi žičara mogla profunkcionirati što prije jer se približava Snježna kraljica. U tom smislu nađeno je rješenje da će Ministarstvo zdravstva izmijeniti svoj pravilnik u jednom dijelu jer je zastario, on je iz 2004. i nije prepoznao žičaru, nigdje je ne spominje. Oni su na to pristali, izjavio je to ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 10

  • 08.12.2021.

    Najveće gradsko ruglo, pored svih već dobro znanih napravljenih zadnjih godina velike vladavine.

  • max2017 08.12.2021.

    "sporna skretnica" je 50+ metara od prvih kuća kojih u krugu od 100 m ima najviše desetak..........Prometna danonoćna buka mi je na 8-9 met od prozora na 3, katu i kada otvorim sve prozore i vrata ne prelazi točku podnošljivosti ........a nitko nikada a ne osobito u hladnije doba godine ne lufta tako, Ako se želi dramiti u većem dijelu grada trebalo bi ukinutu promet........sjetiti se samo cvileža tračnica tramvaja u svim zavojima ili buke od liftova po neboderima i starim zgradama..............S obzirom na lokaciju mogu jako dobro prodati te kuće i odseliti u Liku pa uživati u unikatnoj tšini ........još i da Bog ukine buru...to bi bio život...........Za neke nije Grad !

  • balki balki 07.12.2021.

    Pasivno rjesiti buku koliko se može a ostatak aktivnim supressorom. Mikrofoni se postave kod izvora, procesor generira istu buku suprotne faze i pravilno rasporedjenim zvucnicima se to emitira kako bi se ponistila buka. Na recerentnim mjestima se postave mikrofoni koji salju signal za korekciju. Skupo ali efikasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare