To je to što me zanima!

Živi i neozlijeđeni: Pronašli dva muškarca nestala kod Platka

Unatoč teškim uvjetima za potragu, riječka policija i članovi HGSS-a pronašli su dvojicu Karlovčana pet minuta nakon ponoći na dva do tri kilometra od Platka
Vidi originalni članak

Riječka policija i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja pronašli su pet minuta nakon ponoći dvojicu muškaraca koji su se u subotu poslijepodne izgubili na području Platka. Riječ je o dvojici Karlovčana u dobi od 18 i 32 godine. Nisu ozlijeđeni, a pronašli su ih na udaljenosti 2 do 3 kilometra od Platka. 

Prema neslužbenim informacijama Novog lista dvojica muškaraca otišli su u šetnju ali ih je iznenadila noć. Kada su shvatili da su se izgubili, alarmirali su policiju čiji su djelatnici, zajedno s članovima Gorske službe spašavanja, krenuli u višesatnu potragu. Navodno su s nestalima imali stalni kontakt zahvaljujući mobitelu. 

Uvjeti za potragu na Platku bili su vrlo teški. Osim mraka, otežavao ju je jaki vjetar i snijeg. Na Platku je temperatura zraka u subotu navečer bila oko osam stupnjeva Celzijevih ispod nule uz jaki vjetar. Snijega je u podnožju skijaške staze Radeševo 80 centimetara.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Duro 10.02.2013.

    Dobro im naplati troskove spasavanja pa ce nauciti da se u sumu i u brda ne ide po noci, bez dobre opreme i po ovakvim zimskim uvjetima.

  • ŠimoŽgela 10.02.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • ŠimoŽgela 10.02.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare