To je to što me zanima!

Živio Brodosplit: Kosor nije ni riječi progovorila o braniteljima

Premijerka nije htjela da joj pitanja o prosvjedima i stanju u državi pokvare dan. Pričala je o EU i o ponosu zbog europskog odobrenja restrukturiranja Brodosplita
Vidi originalni članak

Premijerka Kosor dojurila je u Split odmah nakon što je Europska komisija Brodosplitu odobrila plan restruktuiranja i ugovaranje novih poslova. 

- Živio Brodosplit!, riječi su kojima je premijerka pozdravila nazočne. Zahvalila se na suradnji Vladi, sindikatima i upravi Brodosplita, koji su dokazali da suradnjom mogu savladati sve prepreke. Ipak je najveću zahvalnost iskazala radnicima, zbog povjerenja i strpljenja koje su iskazali dok su svakodnevno strepili nad svojom budučnošću. 

- Za sve nas ovo je dan ponosa, jer su prepoznati naši napori i znanje, poručila je Kosor. Odluka Europske komisije za premijerku je poruka ohrabrenja ostalim škverovima, te ujedno i pokazatelj našeg sve bližeg ulaska u Europsku uniju. Najavila je i kako će vrlo skoro HRM i Obalna straža od Brodosplita naručiti nove brodove. 

Ujedno je potpisan i ugovor s splitskim brodarom Jadroplov o proširivanju njihove flote na škverskim navozima. Tomislav Debeljak iz DIV-a je najavio kako će za Brodosplit proliti i zadnju kap krvi, i u nekoliko godina u splitsku brodogradnju uložiti milijardu i pol kuna. Zbog odredbe o smanjivanju izvoza će međutim morati otpustiti 500 škverana. Jadranka Kosor škver je posjetila u pratnji ministara Kalmete i Popijača. 

Neuobičajen je bio izostanak predstavnika grada, županije pa i vodećih struktura lokalnog HDZ-a. Premijerka nije htjela da joj pitanja o prosvjedima i stanju u državi pokvare dan. Svaki pokušaj postavljanja takvih pitanja bio je srezan odmah u startu. 

Idi na 24sata

Komentari 123

  • SinišaRobnik 27.02.2011.

    Ma ljudi moji kad netko počne buncati i mijenjati temu kad je nešto pita taj se u psihijatriskom žargonu zove Shisofrenichar, a Jace ne samo da nezna što govori nego sluša direktive EU. I što nam to govori,pa to ta našom lijepom EU vlada bili mi u toj asocijaciji ili ne....Ma dosta je toga neka se goni ona i EU gdje god žele samo ne u Hrvatsku a ona bi se mogla vratiti svojim Pakračkim korjenima gdje ima dovoljno pašnjaka za sve ovce....

  • ksalic4 27.02.2011.

    pokradenim novcima iz zadnji 20 godina vladavine hdz-a ona otvara nove poslove u zadnjoj godini svoga mandata, sva sreca da je narod počeo shvaćati tko nas vodi ali malo prekasno nažalost

  • gogonina 27.02.2011.

    Izgleda kao bahata i ofucana barbie

Komentiraj...
Vidi sve komentare