To je to što me zanima!

Živjeli s Titom: Svi Kinezi ludi su za novom Titovom rakijom

Porečka Kineskinja Liu Liying kaže kako će nova rakija Tito u Kini sigurno biti pravi hit. Kinezi ne znaju puno o Hrvatskoj, ali mladi i stari o Titu znaju gotovo sve
Vidi originalni članak

Nakon Titovih vina, meda, rakije i vode s njegovim likom te nakon Titovih čarapa, ovih je dana istarski vinar s Poreštine, koji je zasad htio ostati anoniman, za Kineze je počeo puniti rakiju nazvane jednostavno – Tito.

Titov imidž i ime na etiketama istarske rakije i 35 godina od njegove smrti, još je izniman marketinški mamac u dalekoj Kini. Ugovor našeg vinara s Kinezima o izvozu već je finaliziran i pred samim je potpisivanjem, a kupac rakije s Titovim likom poznati je kineski gospodarstvenik Li Gang. On je odnedavni vlasnik Osječke pivovare i predsjednik Kinesko-hrvatskog poslovnog vijeća koje okuplja čelnike kineskih tvrtki zainteresiranih za suradnju s hrvatskim tvrtkama. 

Porečka Kineskinja Liu Liying, predsjednica Hrvatsko-kineskog kulturnog centra, kaže kako će rakija Tito u Kini sigurno biti pravi hit.

- Kina je golema i imamo rakija svih vrsta, ali rakija Tito bit će jedinstvena. Kinezi o Hrvatskoj znaju malo, ali mladi i stari o Titu znaju gotovo sve. On je bio velik čovjek jer je bio i prijatelj s našim Mao Ce-tungom - kaže Lui Liying. Ideju o rakiji s Titovim likom dao je sam Li Gang je i za početak je proizvedeno nešto manje od 3000 boca. Li Gang će ih podijeliti prijateljima. Kao zaljubljenik u Hrvatsku, planira inicirati i snimanje filma “Lijepa Hrvatska”.

Idi na 24sata

Komentari 350

  • jozabroz 17.05.2015.

    da se nebi zavaravali ,unuka sasa radi biznis sa imenom i prezimenom djeda,,

  • jošnasima 17.05.2015.

    Kinezi o Titu znaju gotovo sve, a mi u Hrvatskoj gotovo ništa.

  • Sigmund Freud 17.05.2015.

    Imam neke prjjatelje u Poreču i nitko za ovako šta nije niti čuo.Šta svašta neće izmisliti ovi novinari. Jel nije ljepše recimo napisat kako je seljak Tunja iz Slavonije dobio prvi nagradu za najveći krumpir. Krumpir je težak 12, 67 kg.Takmičenje je održano u Dallase, Texas SAD.Sa ovim je seljak Tunja osigurao za Hrvatskog seljaka izvoz svega proizvedenog krumpira u SAD .Ameri naprosto poludili za Hrvatskim krumpirom a Amerikanke sa kršnim Tunjom

Komentiraj...
Vidi sve komentare