To je to što me zanima!

Život je sve skuplji: Prije dvije godine hrana je bila povoljnija

Akcijske cijene ostale su jedina oaza u kojoj građani plitkog džepa eventualno mogu uštedjeti koju kunu, zaključak je analize cijena u zagrebačkim trgovinama
Vidi originalni članak

Cijene u zagrebačkim supermarketima prije dvije godine su bile puno povoljnije za hrvatske građane nego prije godinu dana.

- Iz tog se pak podatka može iščitati da se stanje cijena u supermarketima u zadnje dvije godine pogoršava, te da doista ima sve manje mjesta optimizmu. Akcijske cijene (i to ne sve akcije) ostale su jedina oaza u kojoj građani plitkog džepa (čiji broj iz dana u dan sve više raste) eventualno mogu uštedjeti koju kunu koja će im pomoći da skrpaju kraj s krajem iz mjeseca u mjesec -  piše na stranici supermarketi.info na kojoj su objavljeni rezultati analize cijena osnovnih proizvoda. 

Prisiljeni smo kupovati sve jeftiniju hranu koja je često vrlo upitne kvalitete i slabijih nutritivnih vrijednosti, poručuje supermatket.info koji je autor ove analize 

Dodali su kako su nekadašnje redovne cijene sada akcijske ili garantirano niske ili diskontne cijene, te da nekome tko prati kretanje cijena to zvuči smiješno, a zapravo je zastrašujuće.

- Prisiljeni smo kupovati sve jeftiniju hranu koja je često vrlo upitne kvalitete i slabijih nutritivnih vrijednosti -  poručili su. 

Među proizvodima koji su značajno poskupili ovaj mjesec je maslac, a za  57,49 posto poskupila je mrkva, dok je naranča poskupjela za 28,64 posto. Proizvod koji je značajno pojeftinio su tikvice čija sezona dolazi pa u donosu na prošli mjesec koštaju 27 posto manje. 


Idi na 24sata

Komentari 99

  • SenadDedić 26.04.2013.

    mislite da neko brine o tom , frezanje bašte prošle godine 30 kn ,ove godine 100kn mrkva prošli tjedan 6 kn ,danas 10kn , glavica zelene salate (puterice)prošli tjedan 3 kn ,danas 8kn krastavci 4,5 kn komad jaja 13 kn , plača 20% manja , EVROPO sav sam sretan što ulazim u te ,

  • SenadDedić 25.04.2013.

    dobro jutro ,jel to neko upalio svijetlo pa vi progledali nakon min.1.5 godine

  • black_cat 24.04.2013.

    a što će tek biti nakon 7.mjeseca i ulaska u EU

Komentiraj...
Vidi sve komentare