To je to što me zanima!

Zlatko Komadina o zbivanjima u SDP-u: 'Ne čini drugome ono što ne želiš da drugi čini tebi...'

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u ponedjeljak je komentirao zbivanja u SDP-u i raspuštanje nekoliko organizacija SDP-a poručivši: ne čini drugome ono što ne želiš da drugi čini tebi
Vidi originalni članak

Moj komentar u vezi zbivanja u mojoj stranci rekao sam na Glavnom odboru, a to je – ne čini drugome ono što ne želiš da drugi čini tebi! Svi smo mi kolege i drugovi i treba naći strpljenja za dijalog, toleranciju, razumijevanje. Lijeva stranka kao što je SDP je stranka tolerancije, dijaloga i progresa i očekujem da će se razgovorima stvari dalje rješavati," kazao je Zlatko Komadina odgovarajući na novinarska pitanja.

Na upit o pregovorima uoči konstituirajuće sjednice Županijske skupštine Primorsko-goranske županije, Komadina je rekao da se konzultacije nastavljaju, da su se neki odazvali, a neki nisu, odnosno da su se odazvali svi, osim Nezavisne liste Ive Rinčić. Sjednica Županijske skupštine bit će u četvrtak u Opatiji.

"Ne mogu reći da plovimo u smjeru stvaranja postizborne većine, mislim da je izvjesna manjinska vlada. Hoće li uspjeti konstituirajuća sjednica, hoće li netko od kandidata dobiti većinu, nažalost ne mogu potvrditi, moći ćemo vidjeti tek na samoj sjednici."

NOVI GRADONAČELNIK Filipović nakon pobjede u Rijeci: Socijaldemokracija ovdje živi...

Komadina je kazao da će koalicija predvođena SDP-om za predsjednika skupštine predložiti Lorisa Raka.

"Mi smo, većinska koalicija, relativni pobjednik izbora i mislim da je pošteno prema građanima, na konstituirajućoj sjednici predložiti kandidata. Po našem koalicijskom sporazumu, taj kandidat pripada SDP-u, a na Županijskom odboru je jednoglasno izglasano da to bude dosadašnji predsjednik kluba naših vijećnika Loris Rak."

Župan Komadina na konferenciji za novinare najavio da će danas održan prvi kolegij župana u novom mandatu te da će se nastaviti razmatrati ulaganja u poduzetništvo i zdravstveni sustav.

Rekao je da je na zadnjem kolegiju odlučeno o rasporedu još 2 milijuna kuna poduzetnicima u ruralnim krajevima, za nabavku opreme i obrrtna sredstva, kao pomoć radi pandemije. Budući da je bilo puno prijavljenih, bit će osigurana još tri milijuna kuna za tu svrhu.

KANDIDATURE U JEKU Komadina: 'Usmjerit ću se na razvoj zdravstvenog turizma'

Pripremljen je prvi rebalans za ovu godinu, jer je korona učinila svoje, veliki su gubici u zdravstvu, veći od 20 milijuna kuna te će se preraspodjelom osigurati pokriće gubitaka županijskim zdravstvenim ustanovama.

"Važno je da se konstituiramo što prije kako bi sazvali redovnu sjednicu Županijske skupštine, kako bi pokušali rebalans donijeti još prije ljeta," rekao je Komadina.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Narodna mudrost 15.06.2021.

    SDP - najjadnija oporba u povijesti, vrijeme da se ukine jednom i zauvijek...kad ti se cijela agenda svodi da uvijek budeš kontra vlasti (bilo loše ili dobro), na lupetanje i guranje vaše "istine" o propaloj ideologiji koje smo se jedva riješili, onda dođeš na rub postojanja. Sretno u vašim zadnjim godinama na političkoj sceni. Nikome nećete nedostajati.

  • intellectus 14.06.2021.

    Citat „ Glavni odbor SDP-a u subotu je potvrdio odluku Predsjedništva stranke o raspuštanju organizacija SDP-a u Zagrebu i Slavonskom Brodu te vodstva SDP-a Međimurske županije, a predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je da ako žele mijenjati Hrvatsku moraju prvo promijeniti sebe.“! Eto i to se desilo „veliki Predrag“ izbacio članstvo svoje stranke na više mjesta, što bi ovo trebalo značiti, „promjene“? Bojim se da je rijetko kome jasno što to „predrag“ ćeli mijenjati, članstvo i to brisanjem, izbacivanjem! Da odmah na početku ustvrdim, „veliki Predrag“ je izgubio orijentaciju, u groznoj panici je a tako se ne vodi, nekad respektabilna stranka! Meni sa strane je uistinu nerazumljivo da „veliki Predrag“ pa ni njegova klika ne dođu na tako jednostavnu ideju, naime, preispitati SEBE i svoj rad, je li izbacivanje novi oblik KPJ Hrvatske, kreću li „antife“ u pohod na građanstvo i kojim sve sredstvima?! No pustimo ove budalaštine i „promjene“, pitam se kuda „veliki Predrag“ ide, *mijenjati Hrvatsku sa partijom bez članstva*, samo sa glavnim odborom, koja sredstva ima na raspolaganju, silom, revolucijom, partizanščinom ili ?

  • debelahladovina 14.06.2021.

    hahahahaha ... cuj lijeva stranka tolerancije, progresa i dijaloga i golog otoka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare