To je to što me zanima!

Zloporaba položaja: Gospićki gradonačelnik pod istragom

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu tereti gradonačelnika Gospića da je s još dvoje osumnjičenih pogodovao bivšem dekanu Veleučilišta "Nikola Tesla"
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu pokrenulo je istragu protiv gospićkog gradonačelnika Petra Krmpotića koji je ujedno i čelnik gradskog HDZ-a. 

Sumnja se da je s još dva osumnjičenika oštetio gospićko veleučilište "namještanjem" dodataka na plaću tadašnjem dekanu i trenutačnom čelniku HDZ-ovog ogranka u Otočcu Branislavu Šitiću. 

Predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta "Nikola Tesla" i SDP-ov vijećnik u Gradskom vijeću, Nikola Maras potvrdio je da se istraga odnosi na Petra Krmpotića i na Branislava Šitića. Uz njih dvoje, osumnjičeni su i Mehmed Alijagić koji obnaša funkciju prodekana za financije, te voditeljica računovodstva Veleučilišta Slavica Netahli, prenosi HRT.

Tadašnji dekan Šitić u prosincu 2011. zahtijevao je isplatu razlike do pune dekanske plaće jer je u to vrijeme bio ravnatelj Nacionalnog parka "Plitvička jezera" te je primao 80 posto plaće od parka, a preostalih 20 od veleučilišta. 

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo u rješenju navodi da je dekan kao ravnatelj parka od kojeg je primao 80 posto plaće na Veleučilištu primao još 22.000 kuna bruto plaće na mjesec. Uz to, ličko-senjska Policijska uprava objavila je kako je prijašnjim istraživanjem utvrđena sumnja da je predsjednik Upravnog vijeća omogućio dekanu stjecanje imovinske koristi od najmanje 115 tisuća kuna.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • pčela 28.10.2014.

    "Penjite ga na vješala tanka,neka znade što mu strah valjade." .citat .Kod nas bi se reklo - na galge.

  • MiroTvorac_3 28.10.2014.

    drugarica holy pogodovala je svojoj partijskoj drugarici koja je ostala na poslu u hz i za to postoji pisani dokaz ali je njezin dorh ne istrazuje.cak je najpolularnija poslije crvene jugoslovenske zmije.

  • MiroTvorac_3 28.10.2014.

    ma sto posto je hadeze kada ga crveni dorh istrazuje.milanovica ne istrazuje iako imadu hrpu dokumentacije o njegovom burazeru..........

Komentiraj...
Vidi sve komentare