To je to što me zanima!

Zmija u avionu: Otkazali let iz Sydneya radi 'slijepog putnika'

Za australskog avioprijevoznika Qantas, slučajevi zmija zalutalih na letovima nisu novi. U ovom posljednjem, radi se o bezopasnoj neotrovnici porijeklom iz Azije
Vidi originalni članak

Malena zmija debljine olovke spriječila je uzlijetanje zrakoplova kompanije Qantas, koji se iz australijskog Sydneya u nedjelju zaputio u Japan.

Radi se o vrsti neotrovnice, dugoj dvadesetak centimetara, koja obično obitava na području Azije, piše AFP

Nije poznato kako je završila na samom ulazu u zrakoplov, gdje je pronađena prije ukrcavanja putnika i nakon čega je spremljena u karantenu. Svih 370 putnika smješteno je u lokalne hotele, a Sydney su napustili u ponedjeljak zamjenskim letom. 

Qantas je i ranije imao slične incidente, od kojih je zadnji onaj u siječnju 2013. godine, kada se na let iz australskog Cairnsa do Porta Moresbyja u Papui Novoj Gvineji ukrcao piton dug tri metra.

Zmiju su putnici ugledali na krilu zrakoplova na kojem se, na njihovo iznenađenje, uspjela održati sve do slijetanja, koje, nažalost, nije preživjela.

Prema podacima Istraživačkog centra Sveučilišta u Melbourneu, Australija je poznata kao dom 20 od 25 vrsta svjetski najpoznatijih otrovnica, uključujući najotrovnijih deset.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Mrstrims 24.09.2013.

    Najodvratnije životinje. Fuj.

  • Magdaleena 24.09.2013.

    "Nažalost nije preživjela" evo sve mi suza suzu goni, dabogda crkle sve do jedna!

  • Ivan ivan ivan 24.09.2013.

    gledo sam film zmije u avionu cjeli sam se najezio od onih zmijurina ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare