To je to što me zanima!

'Znali smo da je mesu istekao rok, ali nismo ga stigli ukloniti'

Zdravko Plazonić, direktor i vlasnik solinske tvrtke za proizvodnju i preradu mesa "Petason" smatra da su veterinarske inspekcije kod kupaca stvorile pravu histeriju
Vidi originalni članak

Zdravko Plazonić, direktor i vlasnik solinske tvrtke za proizvodnju i preradu mesa "Petason", te dopredsjednik dalmatinske podružnice Hrvatske udruge poslodavaca kazao je prije par dana za Slobodnu Dalmaciju kako su ove akcije veterinarske inspekcije kod kupaca stvorile pravu histeriju koja je rezultirala rapidnim padom prodaje mesa u zadnjih osam dana. 

- Kupci, naravno, uvijek moraju biti na oprezu i čitati deklaracije, no ovo što se dogodilo zbilja graniči s histerijom. Toliko su prestravljeni da mi se čini kako zadnjih dana apstiniraju od mesa, barem tako govore podaci o prodaji. Naime, prema informacijama kojima raspolažem, prodaja piletine, i to ne samo uvozne, nego i domaće, pada, ovisno o danima, za 30 do 50 posto, a ostalog mesa 20 posto. I mi u "Petasonu" bilježimo strašan pad narudžbi od trgovaca, što je i logično s obzirom na tako lošu prodaju - govori Plazonić.

U Petasonu iz Solina, koji proizvode svoje tvrtke distribuira trgovačkim lancima Tommy, Ribola i Studenac te ugostiteljskim objektima, pronađeno je čak 41,8 tona mesa koje nije bilo pravilno deklarirano, bez sljedivosti ili je zamrzavano pa odmrzavano.

- Nema, niti je bilo, ikakvog straha od zaraze tim mesom, niti je ono ikad trebalo dospjeti na stolove potrošača. Mi smo, zahvaljujući našim samokontrolama, imali saznanja o tomu da je mesu istekao rok trajanja, ali ga nismo odmah mogli ukloniti već smo to činili sukcesivno, o čemu imam i dokumentaciju. Naime, meso smo postupno odvozili u “Agroproteinku” na spaljivanje. Riječ je o 0,6 posto količine svježeg mesa koju utržimo - rekao je Plazonić, piše Jutarnji list.

Plazonić je kazao da on nije protiv inspekcijskih kontrola, no smatra da je pitanje poticanja domaće proizvodnje puno važnije. 

Foto: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 102

  • MeterizeT090 26.11.2016.

    Plazonicu gledas ljude u oci i lazes uz to sto nas sve skupa trujes.ocito su zakazale komunisticke veze pa vam nisu na vrime dojavili da ce doc inspekcija.ali isto mi te zao,zasto se ne proziva tommy,on je vlasnik pola petasona?vidis da ima boga,s obzirom kako se odnosite prema zaposlenicima nije ni cudo da se i vama stane na rep.

  • LaKreda 26.11.2016.

    prvo su nas napadali klaunovi ,a sad nas salmonela napada...svašta

  • nijetebriga 25.11.2016.

    Nisu stigli ukloniti gammelfleisch, ali preraditi... Budi sretan da ti je industrija u Hrvatskoj u Njem.. bi zatvorili-zaradio bi dodatno kaznenu prijavu pa se ti izgovaraj koliko te volja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare