Obavijesti

News

Komentari 102

'Znali smo da je mesu istekao rok, ali nismo ga stigli ukloniti'

'Znali smo da je mesu istekao rok, ali nismo ga stigli ukloniti'
1

Zdravko Plazonić, direktor i vlasnik solinske tvrtke za proizvodnju i preradu mesa "Petason" smatra da su veterinarske inspekcije kod kupaca stvorile pravu histeriju

VIDEO

Zdravko Plazonić, direktor i vlasnik solinske tvrtke za proizvodnju i preradu mesa "Petason", te dopredsjednik dalmatinske podružnice Hrvatske udruge poslodavaca kazao je prije par dana za Slobodnu Dalmaciju kako su ove akcije veterinarske inspekcije kod kupaca stvorile pravu histeriju koja je rezultirala rapidnim padom prodaje mesa u zadnjih osam dana. 

- Kupci, naravno, uvijek moraju biti na oprezu i čitati deklaracije, no ovo što se dogodilo zbilja graniči s histerijom. Toliko su prestravljeni da mi se čini kako zadnjih dana apstiniraju od mesa, barem tako govore podaci o prodaji. Naime, prema informacijama kojima raspolažem, prodaja piletine, i to ne samo uvozne, nego i domaće, pada, ovisno o danima, za 30 do 50 posto, a ostalog mesa 20 posto. I mi u "Petasonu" bilježimo strašan pad narudžbi od trgovaca, što je i logično s obzirom na tako lošu prodaju - govori Plazonić.

U Petasonu iz Solina, koji proizvode svoje tvrtke distribuira trgovačkim lancima Tommy, Ribola i Studenac te ugostiteljskim objektima, pronađeno je čak 41,8 tona mesa koje nije bilo pravilno deklarirano, bez sljedivosti ili je zamrzavano pa odmrzavano.

- Nema, niti je bilo, ikakvog straha od zaraze tim mesom, niti je ono ikad trebalo dospjeti na stolove potrošača. Mi smo, zahvaljujući našim samokontrolama, imali saznanja o tomu da je mesu istekao rok trajanja, ali ga nismo odmah mogli ukloniti već smo to činili sukcesivno, o čemu imam i dokumentaciju. Naime, meso smo postupno odvozili u “Agroproteinku” na spaljivanje. Riječ je o 0,6 posto količine svježeg mesa koju utržimo - rekao je Plazonić, piše Jutarnji list.

Plazonić je kazao da on nije protiv inspekcijskih kontrola, no smatra da je pitanje poticanja domaće proizvodnje puno važnije. 

Foto: Ilustracija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...