To je to što me zanima!

"Znate li da je netko kupio penziju, onda ga prijavite"

Model još nije dogovoren, ali i od banaka i drugih financijskih institucija očekujemo da podnesu dio tereta krize, rekla je u petak premijerka J. Kosor
Vidi originalni članak

Rasprave o lažnim braniteljima apsolutno odbijam. Svatko tko poznaje nekog da je stekao invaliditet na temelju lažnih dokumenata ili je nekoga potkupio, neka izvoli prijaviti to, kao što sam i ja činila dok sam bila ministrica. Kada sam imala priliku vidjeti da je netko nešto nezakonito stekao, uvijek sam to prijavila USKOK-u ili Državnom odvjetništvu, rekla je premijerka Jadranka Kosor dodavši da svako neargumentirano prozivanje ruši dostojanstvo onih koji su se borili za Hrvatsku. Na otvorenju 8. znanstveno-savjetodavnog simpozija Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida u Varaždinskim toplicama premijerka se dotaknula i izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju. Zamolila je za razumijevanje zbog, kako je kazala, teške odluke da se svim invalidima, osim 100-postotnima, smanji mirovina. Objasnila je kako je danas odnos broja zaposlenih i umirovljenika nešto što je teško dugoročno održivo.
- Međutim, podizanje dobnih granica za odlazak u mirovinu je nešto što rade gotovo sve europske zemlje - dodala je Kosor. Komentirala je i 'rat' u sabornici na sjednici oko rebalansa proračuna.
- Rasprava o proračunu uvijek je neka vrsta političke borbe, iako tako ne bi trebalo biti. Činjenica je da nismo čuli niti jedan prijedlog o tome gdje bismo trebali uzeti pet ili deset milijardi kuna - rekla je premijerka.

'OČEKUJEMO DA BANKE PODNESU DIO TERETA KRIZE'
Model još nije dogovoren, ali i od banaka i drugih financijskih institucija očekujemo da podnesu dio tereta krize, rekla je premijerka Jadranka Kosor. Naglasila je da će svatko od njih morati nešto dati, a hoće li to biti smanjenje kamata, to će još vidjeti. Kosor je najavila i kako priprema zakon o posebnom porezu koji će se npr. odnositi na vikendice. Ponovila je i da je zakonska obveza Hrvatske da ulaskom u EU ukine nultu stopu PDV-a.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • papaja 27.08.2010.

    Da prijavim, nisam lud, vidim što se desilo Ankici Lepej i Vesni Balenović!

  • ntblzg 27.08.2010.

    Vrlo jednostavno: pitajte obiteljske doktore koliko izgube vremena zbog pritiska pacijenata za obradu za \"invalidsku\" mirovinu. I to za džabe!!!!

  • Aang 27.08.2010.

    PRAGA*

Komentiraj...
Vidi sve komentare