To je to što me zanima!

Zoki je pisao Platiniju: Hrvati žive i dišu sa svojom 'repkom'

Želio bih apelirati na razumijevanje UEFA-a. Navijači su bili duboko šokirani nakon incidenta, u strahu od kazne, napisao je premijer u pismu upućenom šefu UEFA-e
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović uputio je u srijedu pismo predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju u nadi da Hrvatska neće biti diskvalificirana s Eura 2016 zbog svastike na Poljudu. 

Kako piše premijer nepoznati 'počinitelji jasno su i odlučno osuđeni sa svih strana političkog spektra i od strane svih državnih institucija' te su naišli 'na prezir velike većine hrvatskih građana'.

Milanović je Platiniju napisao kako je pokrenuto opsežno kriminalističko istraživanje te da se nadaju da će uskoro pronaći počinitelje.

Istaknuo je da je 'Hrvatska tijekom Drugog svjetskog rata imala najveći udio antifašističkih snaga među stanovništvom u okupiranoj Europi te da je 'građana Hrvatske bilo najviše u partizanskim postrojbama tijekom rata'. Istaknuo je to, piše, kako bi skrenuo pažnju na to da 'za počinitelje gnjusnog čina' u hrvatskom društvu nema podrške te kako se ovaj incident svodi na unutarnji sukob Saveza s dijelom navijača.

- Razumijem da će najvjerojatnije biti sankcija protiv Hrvatskog nogometnog saveza. Međutim, želio bih apelirati na razumijevanje UEFA-a i upozoriti na činjenicu da Hrvati žive i dišu sa svojom reprezentacijom. Navijači su bili duboko šokirani nakon incidenta, u strahu od pravične kazne. Drakonska sankcija koja bi ozbiljno naštetila ili čak spriječila uspjeh reprezentacije u dosadašnjim, za našu nacionalnu vrstu, izvrsnim kvalifikacijama za Euro 2016, išla bi na ruku upravo onima koji žele srušiti Savez, ali to bi uništilo i  reprezentaciju. To bi bio neizbrisiv ožiljak na duši hrvatskih navijača te bi dugoročno naštetio nogometnoj igri u Hrvatskoj.
Apeliram na Vas, gospodine predsjedniče, ne dopustite da se Euro 2016 održi bez sudjelovanja svih najboljih nacionalnih vrsta. Igra se mora odigrati na nogometnom terenu - napisao je Milanović.

Idi na 24sata

Komentari 258

  • tonkica344 09.07.2015.

    Hahahh, mora da je Milanoviću bilo teško poslušati ovu naredbu njegovom PRa ;)

  • Corleone Michael 09.07.2015.

    Jovanović i ekipa su isto ti ''navijači''?

  • kordunaš59 09.07.2015.

    Ja bi volio to pismo vidit ipak ako ga je napisa to su mu diktirali jovanče ,pupovac i stevanović šta da napiše i mislim da je napisa da izbace Hrvatsku i ako ikako mogu da proguraju srbiju

Komentiraj...
Vidi sve komentare