To je to što me zanima!

Zračne snage u akciji: Gase požare od Konavala do Velebita

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage 93. zrakoplovne baze sudjelovale su u gašenju 284 požara te su ostvarile oko 2500 sati naleta
Vidi originalni članak

Protupožarne zračne snage iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u nedjelju sudjeluju u gašenju četiri požara na području od Konavala do Velebita, izvijestila je MORH-ova Samostalna služba za odnose s javnošću.

Na krajnjem jugu Hrvatske, na požarištu Karasovići uz granicu Hrvatske sa Crnom Gorom angažiran je jedan Canadair CL-415.

Dva Airtractora AT-802 gase požar na požarištu Biokovo, dok letačka posada s jednim helikopterom Mi-8 MTV pruža potporu u prijevozu vatrogasaca i vatrogasne opreme na nepristupačne terene Biokova.

Na požarištu Strmica kod Knina koje je aktivno od jučer, i danas su u gašenju uključena dva Canadaira CL-415, dok je iznad Jablanca na Sjevernom Velebitu angažiran jedan Canadair.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage 93. zrakoplovne baze sudjelovale su u gašenju 284 požara, naviše u Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji, te su ostvarile oko 2500 sati naleta. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • neidemodalje 27.08.2017.

    Požar na Velebitu je počeo prije 10ak dana. Ispočetka mali dim, danima...A samo jedna ili dvije vodene bombe i gotovo... Danas je to veći problem!

  • jo2hn8ny 27.08.2017.

    Baš zanimljiv podatak da je u Republici Hrvatskoj buknulo 284 požara od početka protupožarne sezone. Koliko je počinitelja do sada uhičeno i koliko je podmetanja požara dokazano?

  • Darije 1 27.08.2017.

    Sto to i cega to u Istri (hrvatskom i slovenskom djelu) i na Kvarneru ima, a nema u Dalmaciji, da su svih ovih godina sumski pozari u Istri i na Kvarneru u usporedbi sa Dalmacijom rijetkost?

Komentiraj...
Vidi sve komentare