Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zračne snage u akciji: Gase požare od Konavala do Velebita

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage 93. zrakoplovne baze sudjelovale su u gašenju 284 požara te su ostvarile oko 2500 sati naleta

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
12 komentara

Protupožarne zračne snage iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u nedjelju sudjeluju u gašenju četiri požara na području od Konavala do Velebita, izvijestila je MORH-ova Samostalna služba za odnose s javnošću.

Na krajnjem jugu Hrvatske, na požarištu Karasovići uz granicu Hrvatske sa Crnom Gorom angažiran je jedan Canadair CL-415.

Dva Airtractora AT-802 gase požar na požarištu Biokovo, dok letačka posada s jednim helikopterom Mi-8 MTV pruža potporu u prijevozu vatrogasaca i vatrogasne opreme na nepristupačne terene Biokova.

Na požarištu Strmica kod Knina koje je aktivno od jučer, i danas su u gašenju uključena dva Canadaira CL-415, dok je iznad Jablanca na Sjevernom Velebitu angažiran jedan Canadair.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage 93. zrakoplovne baze sudjelovale su u gašenju 284 požara, naviše u Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji, te su ostvarile oko 2500 sati naleta. 

Možda vas zanima i ovo:
Message