To je to što me zanima!

Zračni udari: SAD i saveznici žele uništiti naftna polja ISIL-a

Napadi su uslijedili nekoliko sati nakon što je američki predsjednik Barack Obama pred Općom skupštinom UN-a pozvao na zajedničku akciju protiv ISIL-a
Vidi originalni članak

SAD i saveznici u borbi protiv Islamske države nastavili su u srijedu bombardirati položaje pripadnika ISIL-a u Siriji i Iraku. Uglavnom su gađali naftna postrojenja koje je zauzela islamistička skupina, javlja CNN pozivajući se na izvor američke administracije. 

Posljednji napadi američke koalicije usmjereni su prema blokiranju dotoka novca za terorističku skupinu koja naftu prodaje na crnom tržištu. 

Obama: ''SAD nisu i nikad neće biti u ratu sa islamom''

Napadi su uslijedili nekoliko sati nakon što je američki predsjednik Barack Obama pred UN-om pozvao na zajedničku akciju protiv ISIL-a.

- Nije pretjerano reći da budućnost čovječanstva ovisi o nama i nastojanjima da se ujedinimo protiv onih koji nas žele podijeliti  - rekao je Obama u obraćanju pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda, ističući kako ''SAD nisu i nikada neće biti u ratu sa islamom''.  

Obama je vodio i izvanrednu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj je prihvaćena obvezujuća rezolucija o sprečavanju ulaska stranih džihadista u Irak i Siriju. Rezolucija se odnosi i na suzbijanje džihadističkih prijetnji u zemljama iz kojih dolaze. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • dicma27 25.09.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • volimpozu69 25.09.2014.

    Lock and Load

  • filister 25.09.2014.

    Nema više bin ladena i nema prijetnje americi, pa treba izmisliti novu prijetnju, kako bi se opravdano moglo poharati ono što im je prijeko potrebno! ISIL? Tko ili što je to? Od kud se to stvorilo? Zašto baš u Siriji? Što to može šačica fanatika naoružanih sa par bombi i devama, učiniti nažao amarima i svijetu? Nisam vidio snimke smaknuća i nisam 100% siguran da li su ih pogubili, ali ako jesu, siguran sam da je to učinio novi igrač, koji zamjenjuje ladena! Sad će se on skrivati po pećinama, a oni će ga hvatati bombarderima i vojskom po naftnim poljima i tako dokle god ne poharaju sva naftna polja! Iran, je još jedini ostao sa naftom, a da neme rata, e sad, da li će njihov premijer skinuti gaće i dati naftu ili će ga ratom uvjeriti da to mora napraviti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare