To je to što me zanima!

Žrtve najtežih zločina mogu dobiti do 70.000 kuna odštete

Najveći broj podnesenih zahtjeva odnosi se na žrtve ubojstava, gdje je podnositelj zahtjeva rodbina žrtve, pokušaja ubojstava, nanošenja teških ozljeda, silovanja...
Vidi originalni članak

Od ulaska Hrvatske u EU na snazi je propis prema kojemu žrtve najtežih kaznenih djela mogu tražiti odštetu od države do najviše 70 tisuća kuna. Radi se o kaznenim djelima poput ubojstva i silovanja, a u obzir ne dolaze oštećeni zbog terorizma, javnih prosvjeda i prometnih nesreća. 

Do danas su podnesena 53 zahtjeva žrtava najtežih zločina, a ukupno je isplaćeno samo 27.000 kuna odšteta. Riješeno je 36 zahtjeva, od kojih je 21 odbijen, osam je odbačeno, djelomično je usvojeno šest, a u cijelosti jedan. U obradi je trenutno 17 zahtjeva, potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju glasnogovornik Ministarstva pravosuđa Sergej Abramov. 

Najveći broj podnesenih zahtjeva odnosi se na žrtve ubojstava, gdje je podnositelj zahtjeva rodbina žrtve, pokušaja ubojstava, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, silovanja, spolnog odnošaja bez pristanka, teških krađa i razbojstava. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • MAX 2010 21.11.2014.

    vrednovanje.......socijalno I u duhu sa predodžbom o vrijednosti života glasača......

  • HappySrecko 21.11.2014.

    jel to vrijedi i za narod kojeg Vlada siluje i ponizava???70000 kn odstete za horor kojeg pretrpi neka osoba je ponizavajuce

  • ljubica ljubičica_1 21.11.2014.

    Nije točno.Jedan Srbin što je provea malo u Lori dobija je više od 80.000 tisuća ku.A još i dobru mirovinu.Zato nepišite nistine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare