To je to što me zanima!

Žrtve užasa: Cirkus je otišao, a životinje su ostavili neka uginu

Talijanski cirkus Monte Carlo nastupao je u Crnoj Gori. Poslije predstave su otišli, a iza sebe su ostavili gotovo pola životinja. Samo dvije deve su žive. Zbog dehidracije ostale su bez grbe
Vidi originalni članak

Ovo je prestrašno. Standardna priča, nitko nije nadležan i stalno nas prosljeđuju od jedne do druge institucije. Dok se oni loptaju, životinje ugibaju, ispričali su nam volonteri Društva za zaštitu životinja sPas iz Podgorice.

Kako navode, prije deset mjeseci talijanski cirkus Monte Carlo došao je u Dahnu nadomak Podgorice. Sa sobom su imali tridesetak životinja, od deva, kamerunskih koza i nojeva do ljama. Nakon predstave su otišli, a životinje ostavili u kamionu.

S vremenom je zbog iznimno loših uvjeta života većina životinja uginula. Samo su dvije deve preživjele, ali su zbog dehidriranosti izgubile grbe. Volonteri neprofitne organizacije sPas molili su pomoć i pisali svim nadležnim službama.

- Htjeli smo da se deve smjeste na bolje mjesto, ali ništa. Veterinarska inspekcija nam je priopćila kako to nije njihova nadležnost - razočarano pričaju.

Đurđevac bi udomio deve, ali im je nužan oporavak

Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca, istaknuo je da postoji niz problema koje treba riješiti prije transporta deva u Hrvatsku.

- Potrebne su dozvole i veterinarska suglasnost da su deve sposobne za transport - kaže.

Smatra da se deve prije svega moraju vratiti u dobru kondiciju, a tek onda prevesti do Đurđevca. Ako su izgubile grbu, pojasnio je, na rubu su preživljavanja i nužan im je oporavak, koji može potrajati. Za to vrijeme siguran je da će se pronaći rješenje da deve udome u đurđevačkoj Sahari.     

Idi na 24sata

Komentari 34

  • CarminaBurana 09.05.2017.

    voditi djecu u cirkus i ZOO je prestrasno, da gledaju tu tugu od zivotinja...kome to donosi dobro?? sta ce razmazena derista biti zakinuta u zivotu ako uzivo ne vide slona ili zirafu...ma mrs...o cirkusu nemam rijeci osim javno spalit te ljude koji drze cirkuse...tko to jos ide gledati

  • ella123xD 09.05.2017.

    Jadne životinje .U životu nisam otišla u cirkus ,ma ne volim ni zoo.

  • zebra 27 09.05.2017.

    Da nije to onaj đuđevački Lacković koji si je naručija afričke deve za Božić da si napravi privatnu atrakciju, iako deve nisu prikladne za naše podneblje i klimu? Di su sad te deve da ih nije dao u cirkus Safari? Sad je taj Lacković glasa za Marića, Njonjeta i vladu Andreja briselskog sultana Plenkovića, pa će mu Plenković za uzvrat dat ministarstvo pravosuđa?.. Taj Lacković i onaj Tolušićev pomoćnik Agičić su jedni od najvećih sadista i mrzitelja životinja.. Prvenstveno onaj Agičić koji je dao usmrtit onoliko kokoši i ostale peradi zbog tobože ptičje gripe, SVE čak i onu perad koja je bila 50 km udaljena od zarežene i koja nije uopće bila zaržena. Taj lik isto sada silom i prijetnjama tjera stočare da cijepe goveda protiv kvrgave kože bolesti koja uopće nije toliko opasna, već je smrtonosnije cjepivo zbog kojeg ugine skoro svaka druga životinja koja je cijepljena.. UŽAS i SRAMOTA tko sjedi i tko će sjedit te odlučivat o nečemu u ovom slučaju o dobrobiti životinja u sultanovoj vladi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare