To je to što me zanima!

Zsolt Hernadi od ponedjeljka će biti na Interpolovoj tjeralici?

Inače, Zsolt Hernadi se sumnjiči za davanje mita u slučaju prodaje vlasničkog udjela u Ini, a odluku o uhidbenom nalogu donijet će mađarsko pravosuđe
Vidi originalni članak

Predsjednik Uprave mađarskog MOL-a, Zsolt Hernadi od ponedjeljka bi mogao biti na Interpolovoj tjeralici.

Razlog je Europski uhidbeni nalog. Inače, Hernadi se sumnjiči za davanje mita u slučaju prodaje vlasničkog udjela u Ini, a odluku o uhidbenom nalogu donijet će mađarsko pravosuđe, piše HRT.

Zbog primanja mita pri prodaji udjela u Ini bivši premijer Ivo Sanader nepravomoćno je osuđen na 10 godina zatvora. Čini se da će uskoro i Hernadi reći svoju stranu priče iako duže vremena izbjegava hrvatske vlasti. 

Zbog toga je i pokrenut postupak za raspisivanje Interpolove tjeralice. 

Sud u Zagrebu odredio istražni zatvor za Zsolta Hernadija


Idi na 24sata

Komentari 43

  • Ahileja 29.09.2013.

    Nevjerovatno da kod nas za takve zloupotrebe ovlasti odgovara samo bivši premijer Sanader, kao da članovi njegove Vlade nisu za to znali.

  • japanokinez 29.09.2013.

    Sad će mnogima biti jasnije zašto je Zoki podigao buku oko tog EX-a. Stara koka se toliko razvikala oko svega da će joj sad prisjesti Mađarska. INA je nacionalni interes i treba je vratiti u hrvatske upravljačke ruke. Jedini način je da ovog hušlašera hernadija stisnu i da prizna kako je Sanader predložio tu trgovinu jer mi jednostavno na pamet ne pada da bi mađari predložili tako nešto. Tako nešto samo lopini poput Sanadera može pasti na pamet i mađari su jednostavno prihvatili njegov mutikaški prijedlog.

  • propala komunjara 29.09.2013.

    Uzalud vam trud svirači ,danas vam je došla nova batina iz EU, Perković u prdekanu za Njemačku ili nema para za most niti za Šengen Hebanje drugi čin ajmo Milojca navali

Komentiraj...
Vidi sve komentare