To je to što me zanima!

Župa dubrovačka: More na plaži Srebreno puno je fekalija

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije, objavili su
Vidi originalni članak

Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje, upozorava javnost da je na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 27. lipnja 2019., tijekom trećeg ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2019. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj, uzorkovanog 26. lipnja 2019. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

S obzirom da uzorci mora na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj, zbog onečišćenja fekalnog podrijetla, ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti, izvijestila je Dubrovačko-neretvanska županija.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • maxim m 27.06.2019.

    tribaju je gospari preimenovat u...sasrano...

  • 27.06.2019.

    nije ni u gradu puno bolje, ovaj masovni turizam ce nas doci glave, zagadit ce nam more i pitku vodu i tu se vise nece mopci zivjeti avi pisite kako moramo biti sretni jer nam ostavljaju svje eure, boili me djon za njihove eure kad se moram u govnima kupati radi toga.............ne mogu na svoju plazu poci okupati se ko covjek sto su nam napravili s tim masovnim turizmom. Zamisliute kad u gradu ljeti boravi pet puta vis eljudi nego ima broj stanovnika i kad se svi oni iskenjaju i povuku vodu kolika je to kolicina govana

  • lolita 29 27.06.2019.

    U zemlji koji na zivotu drzi turizam...

Komentiraj...
Vidi sve komentare