To je to što me zanima!

Županica tvrdi da ima rješenje za vrtić, otkriva ga idući tjedan

Iz ureda sisačko-moslavačke županice obavijestili su kako su našli rješenje za opstanak vrtića u Hrvatskoj Kostajnici, u kojem odgajateljice ne dobivaju plaću
Vidi originalni članak

Ured sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel u četvrtak poslijepodne je priopćio kako je  riješen problem kostajničkog vrtića kojemu je prijetilo zatvaranje zbog nedostatka novca Grada Hrvatske Kostajnice. U priopćenju se  navodi kako su Županija i Grad Hrvatska Kostajnica pronašli rješenje za opstanak te ustanove.

- Nakon višekratnih intervencija i pomoći Sisačko-moslavačke županije, kojima je osiguravan rad i opstanak Dječjeg vrtića „Krijesnica“ u Hrvatskoj Kostajnici, trajna suradnja i komunikacija Županije i Grada Hrvatska Kostajnica urodila je dragocjenim plodom - sigurnim  nastavkom rada Dječjeg vrtića „Krijesnica“. Unatoč činjenici da je po Zakonu o predškolskom odgoju osiguravanje uvjeta i sredstava za rad dječjih vrtića isključiva nadležnost gradova ili općina koji su ih i osnovali, Sisačko-moslavačka županija nije odustajala od ulaganja velikih napora za kvalitetnim i trajnim rješenjem ovog, za Hrvatsku Kostajnicu životno važnog problema - stoji u priopćenju županice. Ujedno je najavila tiskovnu konferenciju za ponedjeljak, nakon blagdana  kada će šire obrazložiti detalje rješenja velikog problema za roditelje djece u tom gradu.

Odgajateljice nekoliko mjeseci bez plaće

Podsjetimo, od 1. listopada Hrvatska Kostajnica je zbog dugova gradske vlasti ostala bez jedinog vrtića. Nakon što odgojiteljice nekoliko mjeseci nisu dobile plaću, dobile su otkaz. Iz Grada su proučili da će im zaostale plaće isplatiti do kraja godine, ali nisu znali reći kada će vrtić opet proraditi. 

>> Sramota u Kostajnici: Morat će ići u vrtić u Republiku Srpsku?

>> Kojić je ogorčen: I Zagrepčani plaćaju Audi za Lovrić Merzel

Idi na 24sata

Komentari 107

  • tkoznahdz 02.11.2013.

    Kako se svi raspamete kada im država treba financirati želje i prohtjeve kao u sada vidimo njima draga komunisticka vremena kada je "radnik financirao neradnika" jer treba osigurati mirovine i sve za normalan život a radnik koji radi neka umire od rada, gladi i besparice jer mora zaraditi za "parazite" koji lagodno žive radno sposobni u mirovinama i zauzeti su putovanjima hrvatskom kako bi se bunili protiv tih koji ih plačaju i financiraju, ali radno sposobni ne žele raditi jer su "tako oni misle" zaslužili da se drugi brinu i rade za njihov lagodan život.

  • marijaterezija2 01.11.2013.

    Sad bi djeca i odgojiteljice trebali biti sretni što je kupila novi auto i šutiti?

  • sestro 01.11.2013.

    čim su je mediji napali za auto i još 5-6 nekretnina koje posjeduje odam su zvali iz partije i ponudili lovu za vrtić da se više ne priča o tome..smijeh živi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare