To je to što me zanima!

Županijski sud odlučio: Danas Francišković izlazi iz Remetinca

Franciškoviću je istražni zatvor ukinulo izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, odbivši prijedlog državnog odvjetništva da mu se istražni zatvor produlji
Vidi originalni članak

Marko Francišković koji je optužen za poticanje na terorizam će, nakon godinu dana provedenih u istražnom zatvoru, danas izaći na slobodu, javlja Jutarnji list

Franciškoviću je istražni zatvor ukinulo izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, odbivši prijedlog državnog odvjetništva da mu se istražni zatvor produlji. 

PROŠLO BEZ INCIDENATA Nije potvrđena optužnica protiv Franciškovića: Desetak građana okupilo se kod suda u Zagrebu

Zvonimir Hodak, Franciškovićev odvjetnik, potvrdio je za Jutarnji da izlazi na slobodu. Iz Remetinca bi trebao izaći tijekom dana. 

Podsjetimo Francišković se nalazi u istražnom zatvoru nakon što je sa suprugom Lanom i Natkom Kovačevićem optužen za javno pozivanje na terorizam. Terete ga da je od 13. studenog 2021. do 1. prosinca 2021. u više gradova istupao na neprijavljenim javnim prosvjedima održanima na anticovid prosvjedima i s njih, preko videosnimki koje je objavljivao na društvenim mrežama, pozivao građane Hrvatske, kao i izvan nje, na mobilizaciju i napade na tjelesni integritet članova vladajućih državnih struktura, zauzimanje javnih objekata i na druge nasilne metode za smjenu demokratski izabrane vlasti te ignoriranje sredstava javnog priopćavanja. Franciškovića terete da je djela za koje je optužen počinio i dok je bio u istražnom zatvoru.

Idi na 24sata

Komentari 124

  • ante-portas 11.11.2022.

    Jel konvertite na islam sunete?

  • Orfej 11.11.2022.

    Propagira islam i terorizam

  • ichbin2 11.11.2022.

    ajmo bojna, danas je vino uz salamu

Komentiraj...
Vidi sve komentare