To je to što me zanima!

Čačić: Primio sam presudu, ali žalit ćemo se Vrhovnom sudu

Nadali smo se povoljnijoj presudi. Uložit ćemo žalbu Vrhovnom sudu jer Mađarska nije uvjetovala da kazna ne smije biti blaža, kaže Prodanović, Čačićev odvjetnik
Vidi originalni članak

Zagrebački Županijski sud je gotovo u cijelosti potvrdio presudu Radimiru Čačiću za prometnu nesreću u Mađarskoj te će u zatvoru izdržavati najmanje 11 mjeseci, potvrdila je to u utorak Ivana Čalić, glasnogovornica Županijskog suda. Čalić je rekla kako je izrečena presuda istovjetna mađarskoj samo je usklađena s hrvatskim zakonima.

Drugostupanjski mađarski sud bivšeg ministra i potpredsjednika Vlade osudio je, podsjetimo, na 22 mjeseca zatvora uz mogućnost uvjetnog otpusta nakon pola izdržane kazne. 

Osim toga zagrebački sud je potvrdio i odluku da Čačić ne smije tri godine upravljati motornim vozilima i to i u Mađarskoj i u Hrvatskoj.

Čačić ima pravo žalbe Vrhovnom sudu. Naime, kada on i odvjetnik dobiju odluku zagrebačkog Županijskog suda, imaju rok od 15 dana za žalbu. Vrhovni sud nakon što donese svoju odluku, šalje ju najprije hrvatskom Ministarstvu pravosuđa, a ono mađarskom koje ju mora potvrditi. 

- Nadali smo se povoljnijoj presudi. Uložit ćemo žalbu Vrhovnom sudu jer Mađarska nije uvjetovala da kazna ne smije biti blaža - rekao je u utorak Čedo Prodanović, Čačićev odvjetnik. 

- Danas sam službeno primio odluku Izvanraspravnog sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, koja u cijelosti potvrđuje presudu Županijskog suda u Kapošvaru u Mađarskoj, zbog prometne nesreće iz siječnja 2010. godine, komentirao je Čačić odluku Županijskog suda. Dodaje kako će vezano uz odluku, iskoristiti pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Hrvatske.

Presudu Županijskog suda u Zagrebu Radimiru Čačiću pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 248

  • Lori Loredana 24.01.2013.

    Da Renaldo, i to jedno veliko, veliko, na žalost. Ali to je moguće samo u ovoj slučajnoj državi.

  • Renaldo 24.01.2013.

    Čačiću, zar u Vama nema ni trunke ljudskosti i morala. Svojom bahatošću i nemarom oduzeli ste dva života i njihovu obitelj zavili u crno, i još tražite od suda da vam ublaži kaznu, a koja je ionako previše mizerna i da nije žalosno, bila bi smiješna, a Vi Prodanoviću također nemate ništa ljudskoga u sebi i ne kužite ili ne želite kužiti što je vaš klijent napravio, pa javno izjavljujete da ćete se žaliti na presudu. Što očekujete, oslobađajuću možda? Iz ovoga se, gosp. Prodanoviću vidi da vas zanima sam novac, a o moralu i osjećajima spram tuđim nesrećama ni riječi. A da je Čačić, ne daj bože, usmrtio nekoga iz vaše obitelji, dali biste isto tražili oslobađajuću presudu? Samo toliko od mene!

  • mmbuje 23.01.2013.

    kakav je to zatvor kad moze ic radit i vikendom bit kuci????!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare