To je to što me zanima!

Župnik crkve čiji je križ slomio vjetar: 'Sreća da nitko nije tu prolazio. Star je 100 godina'

Križ je od željeza, pao je na cestu. Srećom da nitko nije prolazio, to bi bila katastrofa. Mještani su začuđeni, govori nam svećenik Slavko Kovačević o nesreći koja se dogodila u subotu ujutro
Vidi originalni članak

To je križ od dva i nešto metara. Unutra je željezo i bio je obložen limom, zamislite koliko je jako puhalo da je puklo i željezo, govori nam svećenik crkve u Lacićima kraj Donjeg Miholjca Slavko Kovačević s koje se u subotu ujutro otrgnuo križ.

- Crkvu redovito obnavljamo i iznutra i izvana. Zvonik je bio još dobar, pa ga nismo dirali. Ali sad ćemo vjerojatno morati i to riješiti kad pogledamo koliko je to dotrajalo. Snaga vjetra je stvarno bila velika kad se to uspjelo dogoditi, taj križ star je negdje oko 100 godina i pao je zajedno s jabukom na cestu. Srećom da nitko nije prolazio u tom trenutku, bila bi to katastrofa - kaže velečasni Slavko dodajući da čekaju popravak.

KRAJ DONJEG MIHOLJCA FOTO Crkva u Slavoniji ostala je bez križa, slomio ga je vjetar: 'Šok za sve. Bila sam baš tužna'

Kaže da su i mještani ostali začuđeni prizorom, a do lomljenja je došlo jučer između 10 i 11 sati. U šoku je bila i naša čitateljica koja nam je poslala fotografije.

- Kad sam čula što se dogodilo, otišla sam tamo i ostala šokirana. Bilo je baš tužno, to je stari križ, ni na kraj pameti mi nije bilo da bi se takvo što moglo dogoditi - rekla nam je jutros.

Radi se o Filijalnoj crkvi sv. Karla Boromejskog u sklopu općine Magadenovac, čiji je načelnik Stjepan Živković također upoznat s nezgodom.

 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • karika69 05.02.2023.

    Svi nevjernici, ali vjeruju da je to božja kazna. Zanimljivo...

  • 05.02.2023.

    star 100 godina, znaci bilo mu je vrijeme da padne…. sada bi trebalo crkvu tiziti jer su ugrozili zivote ljudi koji pored crkve prolaze… taj kriz je trebalo vec odavno zamjeniti pa mozda ga nebi vjetar otrgnul i na pod bacil.

  • Anunaki 05.02.2023.

    Mogli su i obnoviti crkvu i križ nakon 100g pa ne bi palo od vjetrića..ima crkva para

Komentiraj...
Vidi sve komentare