To je to što me zanima!

Župnik rekao djeci: 'Niste dovoljno dobri za crkvu!'

Komešali su se pa sam ih odveo na stranu, ali ih nisam otjerao, kaže vlč. Tomislav Subotičanec. Djeca od srama više ne dolaze na misu u Dugave
Vidi originalni članak

Luciju Tomas Ćorić (8,5) župnik je u nedjelju tijekom đačke mise odvukao u svlačionicu.
- Rekao je da mi nismo djeca za crkvu i pričest. Pokazao je prstom na vrata i rekao: 'Van iz crkve’. Rasplakala sam se jer me bilo sram. Nisam bila zločesta na misi - opisuje Lucija kako je nju i dvoje vršnjaka župnik Tomislav Subotičanec (34) izbacio iz crkve Sv. Mateja u zagrebačkim Dugavama. Majka Tihana (30) htjela je s njim porazgovarati o incidentu.
- Sjedio je s cigaretom u ustima i pitao me zašto nisam bila na misi. Objasnila sam da imam 6-mjesečnu bebu. Odgovorio je da znam gdje su vrata - kaže.  Ostali roditelji kažu da godinama izbacuje djecu i majke s bebama jer ometaju njegov rad. Vjernici se ne žele zamjeriti župniku pa u tišini odlaze na mise u Siget.
- S oltara sam gledao njihovo komešanje u prvoj klupi. Odveo sam ih na stranu, ali nisam istjerao - tvrdi Subotičanec.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • tomash 25.10.2007.

    Iz sličnog razloga ja više ne odlazim u crkvu. Naime kao klinac sam krenuo na vjeronauk i tamo je bio takav jedan župnik, koji je na kraju (20 godina kasnije) završio u nemilosti(zbog nekih drugih razloga). Bila je jedna emisija na TV-u u kojoj je jedan crkvenjak pričao o regrutiranju mladih u sjemenište, i gdje je ustvrdio da su oni sad prisiljeni primati svakog jer se sve manje mladih odlučuje za taj poziv. Dodao je, da je sa župnicima takvo stanje upravo radi toga. Za gardya: Predloži crkvi da uvede test krvi na ulazu u crkvu da ne uđu oni koji nisu poželjni.

  • aranea 25.10.2007.

    diki...nismo se razumjeli! Napisala sam da sam inaće skeptična...ali baš u ovom konkretnom slučaju smatram da su djeca pretjerala! I nemoj sudit...molim te...jer me ne znaš! Jer kada bi ti počela pisati koliko sam aktivna u svojoj župi nebi pisanju bilo kraja! Dakle u crkvi sam redovita...ziher više od tebe! Ali ovdje nije članak o meni već o današnjoj balavurdiji! I da...vidim ih svake nedjelje kako se krevelje...i da i ja sam se ziher kreveljila, ali da me svečenik izbacio, izbacio bi me s razlogom. I ja bi šutila...jer bi znala što sam napravila! Nebi mi ni na kraj pameri bilo ići tužakati se mami...od sramote! danas se djecu ne smije pogledati i već dolaze roditelji tužakat se kako su im djeca zlostavljana! Ja sam bila mali vrag i u osnovnoj i u srednjoj školi...ali od sramote nebi došla doma i rekla da je profesor kriv....ili u ovom slučaju, svečenik!

  • diki 24.10.2007.

    Aranea, neznam koliko ti dugo ideš u crkvu i u koliko si ih bila, pa da vidiš da ni svećenici nisu sveci. Možda si zaboravila da si i sama bila mala pa si se kreveljila gdje si stigla. Djeca kao djeca ima ih svakakvih ali ih Bog nedjeli izgleda da samo ti i taj svećenik mislite isto. Skupite se roditelji i peticijom otjerajte djecomržca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare