To je to što me zanima!

Žurili na maturu i poginuli, u petak trebali dobiti prvu plaću

Trojica mladića radila su u ACI marini Kremik kraj Primoštena. U petak su trebali dobiti prvu plaću. Golfom su izletjeli s magistrale u provaliju kod Primoštena
Vidi originalni članak

Ivan Miliša (21) iz Primoštena te Zlatko Lovrić (18) i Dino Lovrić (19) iz Rogoznice poginuli su u prometnoj nesreći u četvrtak u 16.15 sati. Golf, koji je vozio Ivan, zbog prevelike je brzine na Jadranskoj magistrali kraj Bilog izletio iz oštrog lijevog zavoja.

Automobil se popeo na zaštitnu ogradu, doslovno je klizio po njoj, a onda je ‘‘poletio’’. Okrenuo se u zraku i pao na krov u 20-metarsku provaliju. Mladići su ostali prikliješteni. Nesreću je iz vrta obližnje kuće vidjela Anka Čobanov. Odmah je pozvala Hitnu pomoć, policiju, vatrogasce i GSS.

Spasioci su se do automobila spustili pomoću užeta. Iz hrpe lima izvukli su Ivana i Dina. Nije im bilo pomoći. Liječnici su samo mogli konstatirati smrt. Zbog nepristupačnog terena automobil su iz provalije izvlačili nekoliko sati. Tek kad su ga podignuli na cestu uočili su da je u njemu još jedan mladić.

Tri mladića bila su dobri prijatelji. Radili su na održavanju i popravku brodova, brodskih motora i opreme u Kremik servisu u marini Kremik nedaleko od Primoštena. Ivan i Dino bili su sezonski zaposleni svake godine, a Zlatko je treću godinu u servisu odrađivao brodoservisersku praksu.

U četvrtak su nakon posla pojeli sendviče. Sjeli su u automobil i krenuli u Šibenik. Žurili su se kako bi u Srednjoj obrtničkoj školi predali Zlatkovu maturalnu radnju. U petak su trebali dobiti prvu plaću.

- Bili su mi kao sinovi. Svaki dan sam im govorio i upozoravao ih: ‘Pazite, ne vozite ludo’. I danas ih više nema. Ovo mi je najgori dan u životu - rekao je potreseno kolega poginulih Josip Jurin (56).    

U Primoštenu i Rogoznici subota dan žalosti

Šok, tuga, suze i jecaji. Tri mlada života zauvijek su izgubljena. Brojna rodbina i prijatelji pokušavaju utješiti obitelji poginulih mladića. U Primoštenu i Rogoznici u subotu su proglasili Dan žalosti.    

Idi na 24sata

Komentari 55

  • kajmaja 04.04.2011.

    Kakva tragedija, tri mlada života su itgubljena, tri obitelji zavijene u crno,djeco, nemojte brzo voziti, svaki dan ste svjedoci strašnih tragedija, iskrena sućut obitelji, iako ih ne poznam jako sam potresena i ja imam dav sina, bože osvijesti našu mladost

  • čokolino321 02.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • Raziel CRO 02.04.2011.

    Žao mi je mladića, ali to je opet samo danak neiskustvu i bahatosti za volanom.Što jače pritiskaš gas , samo si sve bliže situaciji da završiš tragično.

Komentiraj...
Vidi sve komentare