Obavijesti

News

Komentari 55

Žurili na maturu i poginuli, u petak trebali dobiti prvu plaću

Žurili na maturu i poginuli, u petak trebali dobiti prvu plaću
3

Trojica mladića radila su u ACI marini Kremik kraj Primoštena. U petak su trebali dobiti prvu plaću. Golfom su izletjeli s magistrale u provaliju kod Primoštena

VIDEO

Ivan Miliša (21) iz Primoštena te Zlatko Lovrić (18) i Dino Lovrić (19) iz Rogoznice poginuli su u prometnoj nesreći u četvrtak u 16.15 sati. Golf, koji je vozio Ivan, zbog prevelike je brzine na Jadranskoj magistrali kraj Bilog izletio iz oštrog lijevog zavoja.

Automobil se popeo na zaštitnu ogradu, doslovno je klizio po njoj, a onda je ‘‘poletio’’. Okrenuo se u zraku i pao na krov u 20-metarsku provaliju. Mladići su ostali prikliješteni. Nesreću je iz vrta obližnje kuće vidjela Anka Čobanov. Odmah je pozvala Hitnu pomoć, policiju, vatrogasce i GSS.

Spasioci su se do automobila spustili pomoću užeta. Iz hrpe lima izvukli su Ivana i Dina. Nije im bilo pomoći. Liječnici su samo mogli konstatirati smrt. Zbog nepristupačnog terena automobil su iz provalije izvlačili nekoliko sati. Tek kad su ga podignuli na cestu uočili su da je u njemu još jedan mladić.

Tri mladića bila su dobri prijatelji. Radili su na održavanju i popravku brodova, brodskih motora i opreme u Kremik servisu u marini Kremik nedaleko od Primoštena. Ivan i Dino bili su sezonski zaposleni svake godine, a Zlatko je treću godinu u servisu odrađivao brodoservisersku praksu.

U četvrtak su nakon posla pojeli sendviče. Sjeli su u automobil i krenuli u Šibenik. Žurili su se kako bi u Srednjoj obrtničkoj školi predali Zlatkovu maturalnu radnju. U petak su trebali dobiti prvu plaću.

- Bili su mi kao sinovi. Svaki dan sam im govorio i upozoravao ih: ‘Pazite, ne vozite ludo’. I danas ih više nema. Ovo mi je najgori dan u životu - rekao je potreseno kolega poginulih Josip Jurin (56).    

U Primoštenu i Rogoznici subota dan žalosti

Šok, tuga, suze i jecaji. Tri mlada života zauvijek su izgubljena. Brojna rodbina i prijatelji pokušavaju utješiti obitelji poginulih mladića. U Primoštenu i Rogoznici u subotu su proglasili Dan žalosti.    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...