To je to što me zanima!

ZVIJER: Pezelj je ubojstvo prvo priznao majci i bratu

Luka Pezelj (25) poznavao je svoju žrtvu Kristinu Šušnjaru (21). Izluđen što ga je odbila, uzeo je palicu ili ključ za mijenjanje guma i počeo je tući...
Vidi originalni članak

Luka Pezelj (25) priznao je ubojstvo Kristine Šušnjare u prisutnosti branitelja i državnog odvjetnika, potvrdila je splitska policija na konferenciji za novinare. Pronašli su i oružje kojim je zvjerski umlatio nesretnu djevojku. Navodno se radi o ključu za mjenjanje guma. Kristinu je njime tukao u automobilu i pored njega, na zabačenom mjestu u sinjskoj općini. Tijela se riješio na sedam kilometara udaljenoj lokaciji. Nakon ubojstva i skrivanja leša, Luka je otišao kući te uništio Kristininu torbicu, mobitel i dio odjeće. Luku će policija optužiti zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanja. Kristina nije pristala na seksualni odnos s poznanikom koji joj je ponudio prevoz do Sinja, što je Luku razbjesnilo pa ju je pokušao silovati. Sinjskoj policiji predao se u pratnji brata, no načelnik Petar Bradarić kaže da ih je preduhitrio. Naime, tragom informacija o sumnjivom vozilu na području Makarske pronađen je Golf Lukinog mlađeg brata Petra. Policija ga je kontaktirala, a Petar im je rekao da je spornog dana auto koristio Luka. Saznavši od brata da ga policija traži, Luka je "pukao" te njemu i majci sve priznao. Dubravko Novak je u ime ravnateljstva policije čestitao splitskim kolegama na brzo i efikasno rješenom slučaju. Više od sto djelatnika temeljne, interventne i krim policije uz veliku pomoć kolega iz centra Ivan Vučetić bilo je angažirano na zločinu koji je zgrozio cijelu Hrvatsku.
Istražni sudac Županijskoga suda u Splitu Stanko Grbavac u četvrtak navečer odredio je Pezelju jednomjesečni pritvor.
Sudac Grbavac za Hinu je kazao kako je Pezelj i njemu priznao ubojstvo 21-godišnje djevojke.
 - Rekao mi je kako ne zna što mu se dogodilo i kako je do toga došlo - rekao je Grbavac. Iz izvora bliskih istrazi doznajemo da su se Luka i Kristina poznavali. Zato djevojka nije nimalo dvojila kad joj je Luka stao na triljskom mostu u subotu u 20.15.

MNOGO JE LAGAO
Policijski izvori rekli su nam i da je Luka tijekom kriminalističke obrade puno lagao. Nije želio govoriti o pokušaju silovanja, niti im otkriti čime je djevojku izudarao te gdje je bacio ključ. Luka je uzeo odvjetnika, a navodno je u njegovom prisustvu i priznao zločin, što bi priznanje činilo valjanim dokazom na sudu. Građevinar je po struci i nema policijski dosje. Policija će ga kazneno prijaviti za pokušaj silovanja te za teško ubojstvo radi prikrivanja pokušaja silovanja. Luku je u četvrtak ujutro policija odvela u njegovu kuću u Rošcu, a zatim i na mjesto zločina radi rekonstrukcije.

MJEŠTANI: LUKA PEZELJ JE SVIMA POMAGAO
Mještani Rošca kažu za ubojicu da je bio miran, tih i povučen te je uvijek svima pomagao. Oni ne mogu vjerojavati da je umiješan u takav monstruozan zločin.   Luka Pezelj radio je u splitskom škveru za kooperantsku firmu Clavis d.o.o. Obavljao je poslove na skelama, a iz tvrtke o momku imaju same riječi pohvale. Vijest o kolegi svirepom ubojici ih je šokirala, i još uvijek joj teško mogu povjerovati. Djelatnici firme iz Srijana sa sjedištem u blizini Splita o Luki također imaju same riječi pohvale.
- On je posljednji u kojega bih posumnjao da je sposoban to uraditi. Radio je već godinama u škveru i prehranjivao obitelj - kažu Srijanjani. Napominju kako je bio zlatan momak koji ne bi ni mrava zgazio. Nije bio sklon, kažu mještani, drogi ni alkoholu i ne mogu pojmiti što ga je moglo nagnati na monstruozan zločin. Luka je bio najstarije od troje djece u obitelji Pezelj. Uz brata imao je i sestru koja se uskoro trebala udati.

Idi na 24sata

Komentari 295

  • josipko 23.01.2008.

    BOLESNIK

  • Inkoba 14.01.2008.

    tek sada kuzim da ZVIJER nije njegov nadimak, nego ga tako novine zovu..

  • Hooper 12.01.2008.

    Koliko će nekima trebati, da shvate, da neće \"ići\" bez smrtne kazne?Texas je prva država u Americi koja je vratila smrtnu kaznu, nakon što su bili cca 20god bez nje.I to se sve skupa odigralo prije 100 i nesto godina...Tko \"šiša\" Evropu i što će ona misliti o nama.Ionako nas nemaju u nekome planu...sad ćemo ovu zvijer vozikati u mercedesovom kombiju u Zagreb na promatranje?...i vještačenje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare